Чистки в Мінобороні: звільнені усі заступники міністра

|
Версия для печатиВерсия для печати

Кабмін 18 вересня на своєму засіданні звільнив заступницю міністра оборони Ганну Маляр, йдеться в заяві уряду. Також він звільнив усіх заступників міністра оборони. Зокрема звільнили Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Дениса Шарапова, Андрія Шевченка та Віталія Дейнегу.

Також звільнили Костянтина Ващенка з посади державного секретаря міністерства оборони. При цьому на посаді лишився перший заступник міністра генерал-лейтенант Олександр Павлюк, повідомляє ВВС Україна.

Минулого тижня новим керівником Міноборони став Рустем Умєров. Співрозмовники в уряді вказували, що він мав план замінити усіх заступників та привести нову команду.

Ганна Маляр стала заступником міністра оборони у серпні 2021 року. До цього була тренеркою підрозділів СБУ зі стратегічних комунікацій, а також брала участь у телепроєктах як юристка-криміналістка.

У міністерстві оборони очолювала напрямок стратегічних комунікацій та інформаційної політики.

За час роботи на посаді міністра вона активно дописувала у соціальні мережі про успіхи ЗСУ на фронті. Іноді ці дописи випереджали офіційні повідомлення Генштабу ЗСУ і призводили до непорозумінь.

Деякі з її повідомлень військові називали передчасними і хибними. Ганна Маляр одразу після свого призначення вела інформаційну компанію, спрямовану на те, аби в соцмережах не поширювали наслідки ракетних ударів Росії по Україні і погрожувала кримінальною відповідальністю за такі дії.

Минулого четверга вона потрапила у скандал, коли раніше за генштаб та військових повідомила про звільнення села Андріївка біля Бахмута.

Деякі співрозмовники в оборонній сфері припускали, що уряд може звільнити усіх заступників міністра, щоб потім перепризначити тих, з ким Рустем Умєров згоден працювати.

При цьому видання УП з посиланням на джерела в уряді вказує, що жоден із заступників на посаду може не повернутись.

Цю інформацію також підтвердило ВВС Україна одне джерело в оборонній сфері.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]