Міноборони офіційно підтвердило наявність простроченої дебіторської заборгованості на 33,3 млрд. грн

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міноборони офіційно підтвердило наявність простроченої дебіторської заборгованості на 33,3 млрд. грн станом на 01.07.2023.

"Станом на 1 липня 2023 року обсяг ПРОСТРОЧЕНОЇ дебіторської заборгованості становив 33 млрд 309 млн грн., з яких частка боргів українських підприємств склала 67,5%." - йдеться в заяві Міноборони, яку коментує керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Це означає, що Міноборони сплатило постачальникам всі ці гроші, проте передбачений договором товар поставлено так і не було.

Тобто це зброя та речі, яких наші військові просто не побачили, хоча гроші платників податків на них витрачені.

Ще раз – 33,3 мільярди грн – або майже мільярд доларів. Це у ВІСІМ разів більше, ніж фонд Притули зібрав за 2022 рік.

Я б хотів отримати вибачення усіх тих, хто розповідав, що ми в ЦПК цю історію (https://bit.ly/44tZpvm) вигадали (ми писали про 36,3 млрд. грн., станом на 01.05.2023 р.)», - пише Шабунін.

Водночас в Міноборони зазначили, що Станом на 1 січня 2023 року прострочена дебіторська заборгованість перед Міністерством оборони становила 58 мільярдів 015,7 млн. грн., з яких 57,2% складала заборгованість українських підприємств, у тому числі – лідерів українського ОПК, що виробляють на замовлення Міністерства провідні зразки української зброї та техніки.

Станом на 1 липня 2023 року обсяг простроченої дебіторської заборгованості становив 33 млрд 309 млн грн., з яких частка боргів українських підприємств склала 67,5%.

Впродовж 6 місяців загальний обсяг простроченої дебіторської заборгованості зменшено на 24 млрд 706,7 млн грн, або на 42,6%.

«Аргумент»


В тему:

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]