І Моравецький, і Туск заявили про готовність сформувати уряд Польщі

|
Версия для печатиВерсия для печати

Чинний прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що готовий сформувати новий уряд. Його партія «Право та справедливість», за даними екзит-полів, лідирує на парламентських виборах, але втрачає більшість. Лідер найбільшої опозиційної сил «Громадянська коаліція», екс-глава Європейської ради Дональд Туск заявив, що саме він формуватиме новий уряд.

Моравецький вважає, що президент віддасть мандат формування уряду саме партії «Право і справедливість». «Якщо президент довірить формування уряду кандидату від партії, що перемогла, ми постараємося побудувати стабільний уряд»,— сказав прем'єр журналістам (цитата по Reuters).

Помічниця президента Польщі Малгожата Папроцька підтвердила, що глава держави, швидше за все, надасть можливість сформувати уряд партії, яка набрала найбільше голосів. "Так це виглядає сьогодні, якщо подивитися на статті конституції, якщо подивитися на традиції", - додала вона.

На цьому фоні Туск заявив про перемогу опозиції. «Я був політиком багато років. Я був спортсменом. Ніколи у своєму житті я не був таким щасливим, посівши друге місце. Польща перемогла. Демократія перемогла. Ми відсторонили їх від влади», - сказав він (цитата по Associated Press). Він пообіцяв створити найближчим часом демократичний уряд.

За даними екзит-полів, правляча вісім років «Право і справедливість» Ярослава Качинського набирає 36,8% голосів, цього мало для формування правлячої більшості. Її потенційний партнер "Конфедерація" отримала 6,2%, що не вплине на ситуацію. Громадянська коаліція набрала 31,6%, Третій шлях - 13%, Ліві - 8,6%. У разі об'єднання ці три партії матимуть змогу претендувати на право формування уряду.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]