Награбоване майно знайшли у БМП окупанта, якому у рф приписують «геройські подвиги» — ЗМІ (ФОТО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Журналіст Юрій Бутусов розповів, що у БМП командира 8-ї роти 35-ї гвардійської мотострілецької бригади зс рф капітана Дмитра Фурдуя (Дмитрий Фердуй) - російськ.) знайшли награбоване в Україні майно. До цього у росії розповідали про «героїзм» Фурдуя.

Про це повідомляють «Радіо Свобода» та «Цензор.нет».

31 травня журналіст Юрій Бутусов розповів, що українські військові захопили БМП-1 командира 8-ї роти 35-ї гвардійської мотострілецької бригади з міста Алейськ капітана Дмитра Фурдуя. БМП помітили під час огляду місця бою в 100 метрах від зайнятого противником берега Сіверського Донця, зазначає Бутусов.

Під час «розпаковки» транспорту виявили робочий зошит Фурдуя, комплект новітніх російських радіостанцій П-168 «Акведук», станцію урядового зв’язку, станцію розвідки ПНСР, два тепловізійних приціли та багато іншої апаратури зв’язку.

У захопленому БМП росіян українські військові знайшли робочий зошит російського командира
Фото: Скриншот

«Фактично вся БМП була забита особистими речами Фурдуя, у тому числі награбованим в Україні майном. Варто звернути увагу як багато у російського ротного засобів зв’язку усіх видів, та систем живлення, зарядних пристроїв, радіостанцій. Противник приділяє велику увагу системам управління», — розповідає журналіст.

Так, у БМП знайшли шліфувальну машину, фотоапарат, аматорську відеокамеру та інші речі.

У захопленому БМП росіян українські військові знайшли речі російського командира
Фото: Скриншот

«Радіо Свобода» зазначає, що змогло підтвердити, що покинута БМП була за підрозділом Дмитра Фурдуя. На ящику, де зберігалася техніка, був номер військової частини: 41659. Вона належить до 35-ї окремої гвардійської мотострілецької Волгоградсько-Київської бригади Сухопутних військ та дислокована у місті Алейськ Алтайського краю.

В Алейську живе і дружина Фурдуя, яка публікувала фото чоловіка у соцмережі. А у розслідуванні проєкту «Медіазона» зазначалося, що до цього міста російська служба доставки СДЕК відправила з прикордонних пунктів посилки загальною вагою 1673 кілограми. На запитання журналістів про те, чи повернувся з України її чоловік та звідки у БМП його підрозділу могла бути побутова електроніка, дружина Фурдуя не відповіла.

За словами Бутусова, російські військові втекли з плацдарму у районі річки Сіверський Донець 12 травня. А за 6 днів до того прокремлівські ЗМІ розповідали про «подвиги» Фурдуя в Україні. Зокрема, його мотострілецькій роті приписували «знищення трьох мінометних розрахунків та до 40 бойовиків». «Націоналісти, усвідомлюючи марність подальшого опору, склали зброю та здалися в полон», — пишуть російські «Вести».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]