Нардепи збільшили видатки на нацбезпеку й оборону змінами до держбюджету-2022

|
Версия для печатиВерсия для печати

Верховна Рада України на черговому засіданні 31 травня ухвалила в цілому законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

За документ проголосували 299 депутатів з усіх фракцій та груп. 

Зміни до бюджету підготували народні депутати разом із міністерством фінансів України "з метою належного фінансового забезпечення заходів, спрямованих на забезпечення державного суверенітету, підвищення обороноздатності і безпеки держави, подолання негативних наслідків, спричинених широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України", — йдеться у пояснювальній записці. 

Законом передбачається збільшення видатків загального фонду державного бюджету на 287 092,7 млн грн за рахунок здійснення додаткових зовнішніх запозичень. Передбачається збільшення видатків на:

  • національну безпеку та оборону - 247 769,9 млн грн;
  • поповнення резервного фонду - 1 500 млн грн;
  • надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» - 5 824,5 млн грн;
  • фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за різними пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду – 20 063,1 млн грн;
  • надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово- комунальних послуг - 12 536,7 млн гривень.

Реалізація закону призведе до збільшення розміру дефіциту державного бюджету та граничної суми державного боргу на відповідну суму.

Важливо, що на національну безпеку та оборону виділяється найбільша сума — 247 769,9 млн грн для:

  • Міноборони (разом з Держспецтрансслужбою) – 166 118,1 млн грн, з них оплата праці (з нарахуваннями) – 77 846,4 млн грн;
  • системи МВС (Нацполіція, Держприкордонслужба, Нацгвардія, Державна міграційна служба, ДСНС, апарат МВС) – 76 430,1 млн грн, з них оплата праці (з нарахуваннями) – 56 357,6 млн грн;
  • Головного управління розвідки Міноборони – 921,4 млн грн, з них оплата праці (з нарахуваннями) – 708,7 млн грн;
  • Служби безпеки – 2 782,0 млн грн, з них оплата праці (з нарахуваннями) – 2 583,8 млн грн;
  • Управління державної охорони – 321,5 млн грн, з них оплата праці (з нарахуваннями) – 230,7 млн грн;
  • Служби зовнішньої розвідки – 648,8 млн грн, з них оплата праці (з нарахуваннями) – 486,4 млн грн;
  • Адміністрації Держспецзв'язку – 548,0млнгрн, з них оплата праці (з нарахуваннями) – 537,4 млн гривень.

Крім того, збільшили видатки загального фонду державного бюджету для Міністерства фінансів України за бюджетною програмою «Резервний фонд» на 1 500 млн гривень.

Також зросли видатки загального фонду державного бюджету:

  • для Міністерства економіки України за бюджетною програмою «Надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» на 5 824,5 млн грн, що дасть можливість здійснити виплату одноразової матеріальної допомоги.
  • 904 765 грн — застрахованим особам у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, які подали відповідну заявку протягом 26 –31 березня 2022 року.
  • для Міністерства соціальної політики України: за бюджетною програмою «Надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» на 12 536,7 млн грн, з метою забезпечення належної державної соціальної підтримки внутрішньо переміщеним особам. Допомогу на проживання отримають 1,8 млн внутрішньо переміщених осіб;
  • за бюджетною програмою «Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за різними пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду» на 20 063,1 млн грн, що дасть можливість забезпечити виплату пенсій та грошової допомоги вчасно та в повному обсязі.

З метою збільшення фінансових ресурсів для Збройних Сил України передбачено скорочення видатків за бюджетною програмою «Фінансування статутної діяльності політичних партій» в обсязі 601,5 млн грн з урахуванням проведених касових видатків, а також у зв’язку з цим для узгодження правових норм передбачено положення, згідно з яким у 2022 році, починаючи з другого кварталу видатки державного бюджету за цією бюджетною програмою не здійснюються.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]