Окупанти утворили два плацдарми на Харківщині, за дві доби захопили 100 кв. км прикордонної смуги, - Бутусов

|
Версия для печатиВерсия для печати

Обстановка по російському наступу у Харківській області станом на 1.00 12 травня.

Про це повідомляє головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Російські війська утворили два плацдарми у Харківській області вздовж кордону. Глибина просування противника невелика, становить до 5-6 км, але фронт наступу росіяни розширили. Загалом за дві доби ворог захопив біля 100 квадратних кілометрів прикордонної смуги вздовж кордону", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перший напрямок просування противника під Харковом - гряда висот в районі сіл Липці, Тернове, Стариця.

Другий напрямок просування противника - місто Вовчанськ. Ворог вийшов безпосередньо на околиці Вовчанська, це приблизно 5 км від державного кордону.

Задум російського командування очевидний:

  1. Скувати наші війська та відтягнути резерви на локалізацію наступу.
  2. Вийти на гряду панівних висот вздовж кордону для створення буферної зони, щоб створити плацдарм для подальших наступальних дій в районі Харкова.
  3. У випадку успішного просування та закріплення - створити плацдарми для атаки в глибину, в першу чергу на напрямку Вовчанська, для охоплення нашого купʼянського угруповання.

На ці напрямки ворог перекидає резерви та застосовує значні сили піхоти та бронетехніку, значну кількість дронів.

"Попри це російські війська просуваються повільно, і не намагаються прорватись великими силами на якійсь вузькій ділянці. Вони створюють тиск на широкому фронті й точково концентрують сили для атаки окремих вузлів оборони, там, де вона організована.

Українські війська також діють розосереджено на широкому фронті. Ситуація складна, ворог володіє тактичною ініціативою. Але наш фронт посилюється. Є проблеми в управлінні, в організації на рівні вищого командування, адже далеко не все було належним чином підготовлено та перевірено для відбиття очікуваного ворожого наступу. Все намагаються зараз виправляти", - зазначає Бутусов.

Він додав, що наразі загрози наступу на Харків немає. Ворог достатньо далеко, його сили обмежені, просування швидкого нема. Подальше просування ворога залежить від того, наскільки важкі втрати будуть завдані росіянам у цій прикордонній битві. Але противник перевіряє діяльність нашої оборони, і має можливість маневрувати резервами, і загрозу ні в якому разі не можна недооцінювати.

Нагадаємо, вранці 10 травня російські окупанти намагалися прорвати лінію оборони ЗСУ на Харківщині.  Західні ЗМІ із посиланням на власні джерела повідомили, що окупанти нібито планують створити буферну зону та відкинути Сили оборони на 10 км від кордону з РФ.

Президент Зеленський заявив, що українські військові були готові до таких дій ворога. У Білому домі заявили, що США не очікують серйозних проривів від наступу армії РФ на півночі Харківської області.

Вгорі: мешканка Волчанська на ім'я Тетяна дивиться на будинок, зруйнований обстрілами. Вовчанськ, який знаходиться за п'ять кілометрів від кордону з Росією, почали інтенсивно обстрілювати після того, як російська армія 10 травня розпочала новий наступ у Харківській області. Тетяна відмовилася евакуюватись із Вовчанська. Фото: George Ivanchenko / EPA / Scanpix / LETA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер сухо лише на півдні України, грози збиватимуть спеку
19:20
Питання призупинення безвізового режиму з Грузією буде розглянуто у ЄС
18:11
ДБР повідомило про підозру посадовцю КДМА, який під час війни організував схему поборів з автоперевізників
17:37
СБУ заблокувала 3 нові «схеми для ухилянтів» у прикордонних регіонах України
16:39
За рівнем задоволеності діями влади останнє місце посіла Полтава
15:45
У Польщі розпочала роботу Комісія з розслідування впливів Росії та Білорусі
15:05
Інформація Генштабу ЗСУ: збільшилась інтенсивність штурмових дій рашистів на Куп’янському напрямку
14:53
Скандально відому Наталію Гуменюк призначили заступницею начальника управління комунікацій ОК «Південь»
12:02
Як польська економіка потрапила в залежність від українців
10:04
СБУ виявила антиукраїнську літературу в крамницях упц (мп)

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]