ОВА ПОВІДОМЛЯЮТЬ: ситуація в регіонах станом на 8.00 1 квітня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Уночі 1 квітня російські окупанти продовжили обстрілювати Луганську, Донецьку, Харківську та Херсонську області, за добу 31 березня щонайменше 9 мирних мешканців загинули, понад два десятки отримали поранення.

Про це свідчать дані обласних військових адміністрацій станом на 8 ранку 1 квітня.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Запорізькій, Чернівецькій, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Житомирській, Черкаській, Сумській та Дніпропетровській областях.

На Київщині ніч пройшла відносно спокійно. Було декілька повітряних тривог по всій області. Ворог продовжує часткове відведення підрозділів з півночі області. Міста Макарів та Ірпінь – контролюються ЗСУ. Інфраструктура зруйнована, територія замінована. Йде операція із зачистки.

Чернігівська область: тривають бої біля міста Чернігова. 31 березня було звільнено кілька сіл неподалік Чернігова, на київському напрямку. Інтенсивність обстрілів міста за добу зменшилась.

На Донеччині широких наступальних дій з боку противника не відбувалося, натомість обстріли по всій лінії зіткнення тривають. За добу серед цивільних 7 загиблих, серед них одна дитина, і 22 поранених, у т.ч. 4 дітей. Найсильніші обстріли і руйнування в Авдіївці, Мар'їнці, Красногорівці та Вугледарі. Мар'їнку зранку штурмувала піхота, але захисники відбивають атаки. Зранку були обстріли околиць Новолуганського. Маріуполь без змін: заблокований, але бореться. Жоден гуманітарний вантаж до міста на зайшов – російські окупанти не пускають.

У Луганській області були потужні обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Кремінної. Пошкоджено 20 об’єктів, серед них – 9 багатоквартирних та 9 приватних житлових будинків, об’єкти інфраструктури. Від вогню росіян загинуло 2 людини у Сєвєродонецьку. Постраждали жителі Лисичанська і Тошківки. Врятовано з полум’я 4 людини. Без газопостачання перебувають 32 населених пункти, з них 28 – повністю та 5 частково.

На Харківщині збільшилася інтенсивність обстрілів Харкова, увечері ракета влучила в центральну частину міста. За попередніми даними, жертв немає. Тривають обстріли житлових районів. По області тривають бої на Ізюмському напрямку. З населених пунктів району евакуйовують людей, за добу 31 березня – 2500 тисячі.

Миколаївщина: уночі ворог обстрілював Миколаївський район. На інших територіях ніч відносно спокійна. Тривають рятувально-пошукові роботі після ракетного удару в м. Миколаєві.

На Херсонщині не вщухають вибухи та постріли. На кордонної із Миколаївською та Дніпропетровською областями за останню добу велися бойові дії. Місцеві жителі повідомляють про знищену інфраструктуру, будинки місцевих жителів. Ці райони знаходяться на межі гуманітарної катастрофи.

На фото: обстріли Рубіжного тривають

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]