«План Маршалла» для України: США щомісяця надаватимуть по $1,5 мільярда

|
Версия для печатиВерсия для печати

Це втричі менше, ніж просив український уряд, але найбільше з часів відновлення Європи після Другої світової війни.

Щомісячно США надаватимуть Україні по 1,5 млрд доларів допомоги, щоб забезпечити безперебійне державне управління. Загалом же США на допомогу Україні виділили 53,6 млрд доларів. Таку заяву зробив головний заступник керівника Відділу з питань Європи та Євразії у Держдепі США Дерек Гоґан під час конференції «План Маршалла: уроки для України» під час конференції у Вашингтоні, повідомляє «Голос Америки».

«Ми вже надали мільярд доларів на ці потреби через механізми, які допомагають надати пряму підтримку бюджету. І буде більше. Близько 1,5 мільярдів доларів на місяць виділятимуться впродовж найближчих 4-5 місяців», – повідомив Дерек Гоґан.

Загалом же США для України виділили 53,6 млрд доларів і це найбільша їхня допомога з часів фінансування «Плану Маршалла» для відновлення європейських країн після Другої світової війни.

«Допомога, яку США виділяють на основі ухвалених в останні кілька місяців двох законів, складає загалом 53,6 мільярда доларів. І ми виділяємо цю допомогу у повній координації з нашими міжнародними партнерами», – додав він.

За його словами, війна в Україні та опір українського народу російській агресії сприяли ще більшому об’єднанню США зі своїми союзниками.

«Всупереч планам Путіна, цей конфлікт активізував європейську демократію. І не лише європейську, а й більшість країн світу. Це не було б можливим без тісної співпраці США, союзників і партнерів, в час, коли ми очолюємо глобальні зусилля, аби Росія понесла відповідальність, і щоб надати Україні критичну безпекову, економічну та гуманітарну допомогу, – сказав представник Держдепу США. – Вони (росіяни – ред.) розраховували, що війна буде швидкою і закінчиться капітуляцією України, втім український народ продемонстрував надзвичайну стійкість».

Нагадаємо, для фінансування держбюджету та виплату зовнішніх боргів Україні у цьому бракує близько 60 млрд доларів.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]