Рада ухвалила закон про реформу розкраденого нанівець Держрезерву

|
Версия для печатиВерсия для печати

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому урядовий Проєкт Закону про державні резерви (№9079).

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко у Фейсбуці.

"Сьогодні Парламент підтримав закон щодо трансформації держматрезерву (реєстр. №9079), розроблений Міністерством економіки України. На жаль, за останні 30 років у цій сфері назбиралося чимало проблем. Серед основних — відсутність необхідних запасів, прострочена продукція, неефективне управління запасами", - повідомила Свириденко.

Вона зазначила, що ухвалений закон докорінно змінює підходи до формування державного матеріального резерву. Основні зміни - закупівля матеріальних цінностей Держматрезерву відбуватиметься виключно на електронних аукціонах, запроваджується обов'язкове страхування матеріальних цінностей державного резерву, що зберігаються та резервуються в Україні, посилюється контроль за державними резервами, створюється інститут резервування, розмежовується поняття державний матеріальний резерв і мобілізаційний резерв та впроваджуються механізми, які забезпечують своєчасне оновлення матеріальних цінностей в резервах.

Свириденко зазначила, що ухвалений закон — важливий крок на шляху реформування державного резерву. Це дозволить позбутися старих радянських підходів і натомість запровадити нові принципи, які відповідатимуть сучасним викликам, які стоять перед Україною. Вперше за 30 років Держматрезерв має шанс стати сучасним, оперативним гарантом нашої безпеки у часи криз, а не радянським рудиментом із шлейфом скандалів.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2023 року уряд підтримав законопроєкт «Про державні резерви», яким пропонується створити державний матеріальний і окремо мобілізаційний резерв для ефективного забезпечення України необхідними ресурсами в умовах війни.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]