Рада вивела САП з-під контролю Генпрокуратури, але залишила чинними антиукраїнські поправки Лозового

|
Версия для печатиВерсия для печати

В ухваленому законі депутати проігнорували низку важливих вимог послів G7 та Єврокомісії.

Верховна Рада України на засіданні 8 грудня прийняла в цілому законопроєкт №10060 про незалежність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. За відповідні зміни до законодавства проголосували 298 народних депутатів.

Попри те, що згідно з нормами закону Спеціальна антикорупційна прокуратура виведена зі структури Офісу Генерального прокурора та організована в окремий орган прокуратури, в законодавстві збережено дію скандальних «поправок Лозового», які передбачають, що будь-яку (не лише корупційну) справу можуть закрити, якщо суд визнає, що до предʼявлення підозри конкретним особам слідчі чи детективи вели розслідування довше за певний період. Згідно з рішенням правоохоронного комітету, норму скасовано лише в період до оголошення підозри, а не в цілому, як цього вимагала Єврокомісія та посли Великої сімки.

Серед іншого в законопроєкті передбачено:

  • вдосконалення процедури конкурсного відбору на адміністративні посади в САП та посади прокурорів;
  • створення окремої процедури дисциплінарних проваджень щодо прокурорів САП;
  • прописано механізм підзвітності керівництва САП, яке ґрунтується на оцінці ефективності діяльності САП.

Водночас напередодні правоохоронний комітет відхилив норму, яка буда вимогою послів G7, що надавала право керівнику САП повноваження підписувати запити щодо екстрадиції та утворювати спільні слідчі групи з правоохоронцями інших держав.

Детально про цю диверсію "слуг народу" і Офісу Президента проти українців і Держави Україна читайте у публікаціях Правоохоронний комітет Ради та Офіс Президента продовжують дурити західних партнерів УкраїниЗавтра "слуга" Іонушас планує обманути США та ЄС, скасувавши "правки Лозового" лише частково - Шабунін. Ці ж самі особи виступають проти заборои в Україні так званої УПЦ МП -  "релігійного" підрозділу ФСБ РФ. Хто у Верховній Раді за і хто проти заборони московської церкви в Україні? Список.

Вгорі: "слуга народу" Сергій Іонушас, який своєю діяльністю системно нищить Українську Державу. Також нагадаємо: Сергій Іонушас - уродженець Російської Федерації (1079р.), який скриває інформацію про своїх батьків і своє походження, до обрання депутатом керував юридичною фірмою «Гелон» - ця компанія представляє інтереси студії Квартал 95.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:05
Спільне святкування Пасхи: є бажання до такого дійти
17:11
Тетяна Чорновол: Про зброю "задротів". Перший рік у нас була війна села, прийшла черга воювати місту
16:10
НАТО нібито визначило два тригери з боку РФ після яких воно може відкрито втрутитись у війну в Україні
15:30
В окупованому Бердянську підірвали організатора катівні
14:11
На Рівненщині ченці Гурбинського монастиря ПЦУ вирощують зерно, щоб розбудувати монастир (ВІДЕО)
13:51
Обіцяна Заходом зброя може йти ще довго, але прориву рашистами фронту експерти не очікують
12:46
Останні масовані атаки рашистів завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів
11:43
Більшість помісних церков досі не визнають автокефалію ПЦУ, бо очікують чим завершиться війна - Єпіфаній
10:45
Розвідка попереджає, що рашисти планують диверсії по всій Європі - Financial Times
09:03
Благодатний Вогонь прибув до України

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]