Розслідування "вугільної справи" завершено, Порошенко стане обвинуваченим — ДБР (ДОКУМЕНТ)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Державна зрада карається в Україні позбавленням волі на термін від 12 до 15 років з можливою конфіскацією майна.

 

 

 

Начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів управління забезпечення діяльності ДБР Оксана Згіблова розповів, що досудове розслідування у "вугільній справі" Петра Порошенка та Віктора Медведчука вже завершили, воно тривало два роки. Після того, як захист п'ятого президента ознайомиться з матеріалами, він стане обвинуваченим у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації. Про це Згіблова розповіла "Главкому".

"Наразі слідство відкрило стороні захисту доступ до матеріалів досудового розслідування. Після ознайомлення ДБР повинно скерувати обвинувальний акт стосовно Петра Порошенка до суду. Після цього у нього змінюється статус, він стає обвинуваченим", - пояснила представниця ДБР. 

Нагадаємо, у травні 2021 року журналісти Bihus.Info оприлюднили "плівки Медведчука" — понад 30 годин телефонних розмов протягом 2014-2017 років, які вів проросійський політик Віктор Медведчук з кремлівськими посадовцями і функціонерами "Л/ДНР" щодо закупівлі вугілля в ОРДЛО та контролю над нафтопроводом "Самара-Західний напрямок". Він неодноразово наголошував, що узгоджує всі питання з "головним", яким, ймовірно, був тодішній президент Петро Порошенко.

Відповідно, підозру по цій справі через деякий час оголосили і Порошенку. Втім, експрезидент наголосив, що постачанням вугілля з ОРДЛО займався чинний на той момент уряд. Також він ставить під сумнів те, чи було це взагалі порушенням закону, адже сировину завозили з державних шахт.

«Аргумент»


На цю тему:

 

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]