«Сєвєрная фєдєрація» проти «Днєпровіі»: представлено план російсько-білоруських навчань (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Росія та Білорусь готуються до проведення масштабних військових навчань «Союзна рішучість-2022». Активна фаза розпочнеться 10 лютого, повідомив на брифінгу начальник Генштабу – перший заступник міністра оборони Білорусі Віктор Гулевич.

Навчання пройдуть у два етапи, буде відіграно сценарій «нападу» на Союзну державу Росії та анексованої неї Білорусі.

На першому етапі буде відпрацьовано управління угрупованнями та силами військ під час відбиття повітряного нападу умовного супротивника. Головне завдання – у короткий термін створити угруповання військ, оцінити готовність спільного навчального центру.

На другому етапі основну увагу буде приділено веденню оборонних дій. У заключній фазі навчання будуть відпрацьовані питання розгрому супротивника з проведенням контрнаступу.

Чисельність військових, яких залучать до навчань, не називається, але, за словами Гулевича, вона не перевищує поріг повідомлення, встановлений Віденським документом від 2011 року, а самі навчання «мають суто оборонний характер».

«Після закінчення перевірки військові частини та підрозділи Збройних сил Російської Федерації залишать територію Республіки Білорусь», - додав він.

В основу сценарію навчань лягли ескалація на російсько-українському кордоні та нещодавні протести у Казахстані. Російські та білоруські військові брали участь у їх придушенні у складі сил Організації Договору з колективної безпеки (ОДКБ). 

За сценарієм вигадані країни «Республіка Полісся» та «Північна Федерація» протидіють коаліції «Захід» (до складу якої цього разу входять держави «Няріс», «Поморія» та «Клопія»), який намагається дестабілізувати політичну ситуацію в «РП» та зруйнувати Союзну державу.

«Головною причиною загострення обстановки є прагнення «західних» дестабілізувати ситуацію на території «Республіки Полісся», змінити її політичне керівництво, домогтися ліквідації Союзної держави на користь подальшого ослаблення «Північної Федерації».

Під приводом миротворчої операції «західні» ввели свої війська на територію республіки і вимагали від «Республіки Полісся» припинити посягання на демократичні права, звільнити політичних ув'язнених та передати владу справжнім лідерам країни», - повідомили у Міноборони Білорусі.

Нагадаємо, у 2020 році тисячі білорусів виступили проти фальшування виборів. Тоді білоруський диктатор Алєксандр Лукашенко звинувачував сусідні країни у перекиданні «диверсантів», які нібито бажають дестабілізувати ситуацію в Білорусі.

Жодних доказів існування груп надано не було, а затримані та видані РФ бойовики ПВК «Вагнер» приїхали до Білорусі не для «розгойдування ситуації» – вони перебували у розробці української розвідки.

Захід не визнав вибори та засудив насильство проти мирних протестів. Проти режиму запровадили жорсткі санкції.

«Після того, як «західним» не вдалося ініціювати внутрішній конфлікт, вони, використовуючи підконтрольні терористичні організації та опозицію, спровокували збройний конфлікт із сусідньою із Союзною державою «Республікою Дніпровія»», - додають міністерстві.

Останніми місяцями з Мінська регулярно лунають звинувачення на адресу Києва. Посилення кордону на тлі можливого вторгнення РФ (зокрема і з території анексованої Білорусі) Лукашенко розцінює як «підготовку до нападу України». У межах навчань «Союзна рішучість-2022» диктатор має намір розгорнути армію біля українських кордонів.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]