Сатира для бидла: про "естрадний гумор" в нашій спливаючій кров’ю країні

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Нічого не маю проти сатири, навіть якщо вона гостросоціальна. Тому вона і ображає завжди когось - бо висміює справжні вади суспільства, і якась верства населення буде ущємлєна, бо побачила себе в цьому кривому дзеркалі. Але є нюанс, пов'язаний з сатирою для кугутів, тобто паяцство. Чомусь ніхто з їх сценаристів ніколи не зачіпає дійсно жизнєні теми, натомість концентруючись на суті гумору "кугути сміються над людьми". Наприклад?

Сценарій 1. Дійство відбувається в 2022 році, в гаражі, де сидять два кума. Один пропонує бізнес-план - користуючись скрутним становищем в країні, накупити купу генераторів та продати з дикою націнкою, нарешті збагатившись. Далі сюжет демонструє митарства двох кумів, які спочатку продають машини і квартири для отримання стартового капіталу, потім програють весь капітал в онлайн-казино, потім беруть кредит в сервісі мікрокредитування під дикі відсотки, виїзжають як волонтери по програмі "Шлях" і нарешті притягають в Україну фуру генераторів. Закінчується номер тим, що вони обидва зимою 2023 року сидять на місцевому базарі на купі генераторів, які нікому вже за такі гроші не потрібні, і до них приходять коллектори, підключаючи паяльник до одного з генераторів.

Сценарій 2. Герой номеру, задля уникнення мобілізації, знаходить в своєму будинку 78-річну однооку пенсіонерку і починає за нею залицятись з метою одруження. Пенсіонерка сприймає його закоханість як щиру і реагує як юна дівчина, яку домагається занадто настирливий залицяльник. Врешті-решт, після довгих та сповнених комедією ситуацій, вони одружуються, але на наступний день після весілля вона помирає. Герой втрачає підставу для ухилення від призову і в кінці топиться в Тисі.

Сценарій 3. Типовий мамкін тємщік під час роботи в папіній обнальній конторі попадається в рейд ТЦКшників. Щоб врятуватись, він перевдягається в жіноче плаття, бриє ноги, вдягає парик та намагається пройти кріз кордон. Один з хлопців з кордону зав’язує бесіду з спортивного вигляду незнайомкою, наполегливо запрошує її на побачення. Весь подальший сюжет номеру крутиться навколо того, як царапінка намагається непомітно втікти спочатку від побачення, потім з ресторану, і вже вночі у нього вдома відбувається страшна розв’язка.

Хіба ж цього не можна викрутити доволі веселий сітком? Мені здається що можна. Тим більше, що з невеличкою гіперболізацією всі ці три ситуації абсолютно можливі в навколишній дійсності. Проблема тільки одна – бидло не буде з цього сміятись, тому що йому стане НІПРІЯТНА. Саме тому, що в кривому дзеркалі воно побачить своє міщанське, ссикливе і дурне рило. І це – справжня відповідь на те, для кого робиться ось такий от "естрадний гумор" в нашій спливаючій кров’ю країні."

Автор: Антон Колумбет, заступник голови Муніципальна Варта Києва

(Джерело).

Зображення вгорі: реклама "шоу" студії 95 квартал, жоден з учасників якої не служить у ЗСУ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]