Синод упц (мп) підтримав архієреїв-колаборантів і висловив невдоволення діями влади

|
Версия для печатиВерсия для печати

25 вересня Синод УПЦ (МП) у Феофанії заявив, що їх права начебто порушуються, тому вони закликали "вірян і духовенство" захищатись “законними методами”.

“У зв’язку з тим, що вже тривалий час продовжується зухвале та систематичне порушення прав […] було вирішено, що Українська Православна Церква (в єдності з МП,  – ред.) для свого захисту буде використовувати всі можливі законні способи як на національному, так і на міжнародному рівні», – йдеться в заяві Синоду УПЦ (МП).

Також Синод УПЦ (МП) оприлюднив звернення до духовенства та всіх вірних, закликавши “при захисті своїх прав слід уникати насильства та беззаконня”.

Крім цього, в УПЦ (МП) незадоволені відтоком парафіян і переходом релігійних громад до ПЦУ. Там назвали такі процеси “рейдерством”. На думку церковників УПЦ (МП) всі хто причетні до об’єднання парафій з незалежною від Москви Православною Церквою України «є відвертими духовними ворогами Української держави, дії яких лише поглиблюють руйнівні наслідки російської агресії».

Синод УПЦ (МП) “вражений” діями української влади і вважає, що святі Києво-Печерські захистять від “кривдників” в особі Мінкульту.

Замість осудження архієреїв-колаборантів, в УПЦ (МП) на найвищому рівні захищають їх і дякують всім хто підтримує архієреїв, яких “переслідують”. Зокрема там заявили, що “особливої молитовної підтримки потребують сьогодні архієреї, які зазнають кримінальних переслідувань і примусово обмежені у спілкуванні зі своєю паствою”.

Звинувачення в колабораціонізмі і антиукраїнській діяльності там також не визнають, бо вони “не мають переконливих підтверджень у матеріалах судових справ”.

Примітно, що у зверненні взагалі не згадується російська федерація, російські окупанти, що вбили десятки тисяч мирних жителів і захопили наші території. Натомість вся критика і осуд спрямована на дії української влади та тих, хто “переслідує” УПЦ (МП), або архієреїв-колаборантів.

Загалом заява УПЦ (МП) складена із позиції конфлікту, а не порозуміння, що не сприяє поліпшенню ситуації. Відсутні конкретні пропозиції про можливі дії УПЦ (МП) щодо вирішення проблеми мирним шляхом, шляхом діалогу та компромісу.

Таким чином, текст заяви видається однобоким та необ’єктивним. Краще було б більше уваги приділити пошуку конструктивних рішень, а не лише захисту інтересів УПЦ (МП) і архієреїв колаборантів. Складається враження, що УПЦ (МП) не вигідний діалог із ПЦУ. Там також не збираються нічого робити, аби остаточно і чітко розірвати зв’язки з Москвою. Навпаки, в керівництві УПЦ (МП) відчули, що їх вже не будуть “забороняти” і тому можна видихнути і сміливіше розповідати про “рейдерства” і “переслідування”, а обіцянки про розрив із РПЦ залишити на ситуації коли буде геть скрутно - підкреслює "Духовний фронт україни".


На цю тему:
 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:08
Нові тарифи на енергетику: чому Уряд не дружить з головою
14:01
Мародерство: Миколаївська ОВА закупила колоди для укріплення фортифікаційних споруд втричі дорожче ринкових цін
13:14
Корвет "Гетьман Іван Мазепа" вийшов на перше випробування
12:14
Фортифікація має стати новою національною ідеєю
11:55
Шольц вже підтримує дозвіл Україні бити західною зброєю по території РФ, Байден "думає зняти заборону" на це − ЗМІ
10:06
НАБУ та САП розслідують розкрадання КП "Полтавапаливо". Організатор кримінальної оборудки - голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький
09:50
США відкрили завод з виробництва артснарядів для України
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 30 травня
20:00
У четвер короткочасні дощі у більшості регіонів України
18:08
Російськомовні "вертухаї" Божковської колонії побудували росію на Полтавщині: виродки роками знущалися та калічили в'язнів (ФОТО, ВІДЕО)

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]