США серйозно занепокоєні можливістю застосування орками хімічної зброї

|
Версия для печатиВерсия для печати

Сполучені Штати серйозно занепокоєні можливістю застосування російськими силами хімічної/бактеріологічної зброї в Україні для проведення операції «під чужим прапором» або підтримки тактичних бойових операцій на українській території.

Із такою заявою виступила в п’ятницю на засіданні Ради безпеки ООН, ініційованому рф, постійна представниця США при ООН Лінда Томас Грінфілд, передає Укрінформ.

«Ми серйозно занепокоєні, що росія може планувати застосування хімічних або біологічних отруйних речовин проти українського народу», - наголосила постпред США.

Вона зазначила, що за оцінками американської сторони, рф може зробити це для вбивств, створення інцидентів під «чужим прапором» або на підтримку тактичних бойових дій.

Лінда Томас Грінфілд також нагадала, що Сполучені Штати попереджали світ про наміри кремля щодо створення приводів для вторгнення в Україну, у тому числі з наративами про нібито розробку в Україні хімічної й біологічної зброї. А Китай допомагав Москві поширювати цю дезінформацію й таким чином підтримував обурливу брехню рф, зауважила посол.

Постпред США підкреслила, що кремль має цілий послужний список проведення операцій «під чужим прапором», а також хибних звинувачень на адресу інших держав у тих порушеннях, які рф сама і здійснює. «Ми глибоко занепокоєні, що скликання росією цієї зустрічі (в Радбезі ООН – ред.) також є проведенням потенційної операції під чужим прапором – саме в той спосіб, як попереджали ми, в тому числі держсекретар Блінкен тут, у залі Ради безпеки минулого місяця», - підкреслила постпред США.

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]