Три табори для депортованих українців виявлено у Пензенській області рф

|
Версия для печатиВерсия для печати

Із території України в рф уже вивезли 808 тисяч осіб, із яких 153 тисячі дітей. Такі цифри називають російські ЗМІ.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

“Майже кожного дня ЗМІ країни-окупанта з посиланням на інформацію рашистських високопосадовців повідомляють про вивезення з України наших громадян. Станом на 16 квітня, за їхніми даними, було переміщено 808 тисяч осіб, з яких 153 тисячі – діти”, - заявила уповноважена.

За словами омбудсмена, минулого тижня до неї звернулися волонтери з росії, які виявили три табори для депортованих українців у Пензенській області.

«Вони відвідали один із таких таборів, де на той час перебували понад 400 осіб - здебільшого жінки та 147 дітей різного віку, включаючи немовлят. Наші громадяни були у вкрай важкому та пригніченому становищі, не мали одягу, харчів, предметів гігієни, адже їх забрали із Маріуполя просто з бомбосховища», - заявила уповноважена.

Денісова поінформувала, що за результатами спільної роботи з російськими волонтерами, консульською службою в Естонії та Естонською стороною напередодні перші 7 українців з табору у Пензенській області, у тому числі сім’я з трьома дітьми, були доправлені до міста Нарва в Естонії та отримують допомогу.

«Наразі готуємося до перевезення наступної групи осіб», - додала омбудсмен.

Вона зауважила, що українці, які наразі перебувають у рф і не знають, як дістатися до України чи країн Європи, можуть скористатися пунктом пропуску через кордон рф до міста Нарва, де їм нададуть допомогу консульська служба України та місцеві громади.

Крім того, громадяни можуть отримати додаткову інформацію на гарячій лінії уповноваженого, яка працює безкоштовно та цілодобово - 0 800 50 17 20.

«Звертайтеся, ми обов’язково допоможемо! Україна своїх не залишає», - заявила Денісова.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]