У ГУР розповіли, до чого призвела здача Херсонщини ворогу

|
Версия для печатиВерсия для печати

Перегрупування російських військ на Херсонщині та в окупованих районах Запорізької області свідчить про намір Росії закріпитися на цих територіях.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

"В Херсонській області, в захопленій території Запорізькій області, ми бачимо те посилення яке відбувається за рахунок переміщення військ з території Кримського півострова. А це йде транзитом з рф. І відповідно ми бачимо, наскільки потужне зараз розгортає росія угруповання військ на окупованих територіях півдня України", – розповів Скібіцький.

Він зазначив, що до цього угруповання, окрім сухопутних військ, входять повітряний і морський компоненти.

"Створена система управління, створена система логістичного забезпечення, все відновлено через залізницю, через повітряний шлях в тому числі, активно використовуються захоплені порти. Активно використовують аеродроми, безпосередньо в Мелітополі. Це і для базування авіації, і для доставки вантажів. Таким чином противник закріплюється",  - пояснив Скібіцький.

При цьому, якщо на першому етапі російські війська закріплювалися біля стратегічних об’єктів, зокрема, гідроелектростанції в Новій Каховці, але наразі ситуація змінилася.

"На сьогоднішній день ми бачимо, що з початку травня окупаційні війська почали укріплювати свою оборону. Готуються відповідні інженерні спорудження, будуються навіть не одна і не дві, а третя лінія оборони. І це говорить про те, що окупація цих територій, а можна говорити про перспективу, що російська федерація хоче залишитися надовго. Саме ці військові аспекти, військові індикатори вказують на наміри росії загарбати і утримувати ці території", – сказав він.

Нагадаємо, росія розуміє, що провести референдум у Херсонській області подібно до Донеччини і Луганщини в неї не вдастся, оскільки мешканці не збираються на них приходити. Через це вона готує інший сценарій окупації.

Херсонська область, попри репресії з боку окупантів, не втрачає українських настроїв та мужньо протистоїть "владі" загарбників. Мешканці виходять на мітинги та відмовляються від співпраці з ворогом.

На фото: безперешкодно захоплений ворогом Енергодар і Запорізька АЕС

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]