Умєров відсторонив керівника департаменту Міноборони Нахкура

|
Версия для печатиВерсия для печати

Міністр оборони України  Рустем Умєров (НА ФОТО) відсторонив від виконання службових обов'язків тимчасового виконувала обов’язків директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Тоомаса Нахкура, якому 27 січня оголосили підозру у справі про розкраданні коштів через угоди з «Львівським арсеналом».

«Рішенням Міністра оборони України Рустема Умєрова від 1 лютого 2024 року, за клопотанням заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Тоомас Нахкур відсторонений від виконання службових обов’язків», - заявили в міністерстві у п’ятницю, 2 лютого.

Причиною відсторонення Нахкура офіційно є оголошення йому підозри у кримінальному провадженні.

Тоомас Нахкур очолив закупівельний департамент торік, після звільнення попереднього очільника Олександра Лієва. Обидва вони в січні отримали підозри у справі щодо крадіжки 1,3 млрд грн посадовцями Міністерства оборони під час закупівлі снарядів для Збройних сил України.

Як стало ясно під час судового засідання з обрання запобіжних заходів фігурантам справи, Тоомас Нахкур погодив контракт із передплатою у 97%, незважаючи на відсутність дозволу експортного контролю на імпорт мін у ТОВ «Львівський арсенал» та у їх «виробника».

Зокрема, на момент укладання угоди Лієв і Нахкур знали, що представник Sevotech spol s.r.o є фігурантом низки кримінальних справ щодо непоставок для Міноборони. При цьому на різних етапах угоди обидва погоджували закупівлю саме через цю компанію.

Згодом частину отриманих від Міноборони грошей словацька Sevotech spol s.r.o перекинула на хорватську компанію WDG.

ЗСУ мали отримати 100 тис. мінометних пострілів, однак не отримали жодного.

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]