В МОН порахували скільки шкіл мають укриття

|
Версия для печатиВерсия для печати

 

Приблизно 1 тисяча 100 українських шкіл із 13,7 тисяч мають укриття, це 8%.

 

Таку оцінку в ефірі «5 каналу» озвучив начальник ГУ загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, передає Слово і діло.

«Про дитячі садки 50 зруйновано і 639 пошкоджено, фактично 1000 шкіл зруйновано і пошкоджено, а загалом в Україні їх 13 700. Зруйновані не зможуть розпочати нормальний освітній процес і одне із завдань – ніхто не залишиться без навчання і позбавленим права здобувати освіту – діти перерозподілені по інших закладах і всі будуть вчитися. Приблизно 1100 шкіл (як уточнив освітній омбудсмен, це 8%) мають подібні укриття, ту чи іншу ступінь захисної споруди, яка дозволяє проводити очний навчальний процес», – розповів Кононенко.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов зазначив, що особливо уважними потрібно бути до шкіл у прифронтових та прикордонних областях: там ракети та снаряди можуть долітати ще до того, як увімкнеться сигнал тривоги, тому часу, щоб дістатися до укриття, може не бути зовсім – якщо воно розташоване поза учбовим закладом.

«Території, які знаходяться в зоні ураження артилерійським вогнем або систем залпового вогню, я там за будь-яким умов був би противником відновлення офлайн-навчання, за будь-яких умов. Це вирішувати військовим адміністраціям і мають бути експерти військові або з цивільного захисту і дати визначення», – зазначив він.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти повідомили, що навчальний рік 1 вересня у школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться у режимі офлайн.

«Аргумент»


В тему:

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]