В’язниці рф вщент переповнені

|
Версия для печатиВерсия для печати

Правозахисники і адвокати в воюючый проти України росії жаліються на переповненість російських СІЗО.

Про це пише Комерсант.

Їхню інформацію на минулому тижні і відповідна федеральна служба виконання покарань. Там говорять про те, що четверта частина російських ізоляторів мають «переліміт» арестантів.

Деякі експерти та джерела «Ъ», які знайомі із ситуацією, відзначають, що в ряді регіонів «переліміт» можуть бути пов’язані з так званою «спеціальною військовою операцією» та утриманням у російських СІЗО великої кількості громадян України — але це, ймовірно, лише один із факторів, які впливають на ситуацію в СІЗО.

Опрошені «Ъ» юристи, адвокати, регіональні омбудсмени, члени ОНК та СПЧ називають проблему хронічною та зв’язують її із  «арештним нахилом » правосуддя в країні.

Минулого тижня член президентської ради з правм людини Єва Меркачева заявила, що СІЗО в Москві зіткнулися з «жахливим перелімітом»: столичні ізолятори, розраховані на 9 тис. арештантів, вміщують на 2786 людей більше. Найгірша ситуація в «Бутирці» і «Матросській Тиші» — там межа перевищена на 29% і 27,7%.

«Люди сплять на підлозі. Вся система через переліміт порушена: цензори не встигають читати листи, працівники не встигають виводити в баню чи на прогулянки».

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]