Великдень та Різдво улюблені свята українців, День перемоги важливий для 11% (ОПИТУВАННЯ)

|
Версия для печатиВерсия для печати

День перемоги (9 травня) та День праці (1 травня) найменш популярні свята серед українців – лише 11% та 4% відсотків опитаних святкують ці дати як улюблені чи важливі.

Такі результати опитування проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), повідомляє Радіо Свбода.

Соціологи зазначають, що ставлення до Дня перемоги 9 травня зазнало суттєвих змін. У 2010 це було одне з найбільш важливих свят, так вважали 58% населення. До 2021 року його популярність впала вдвічі і вже тільки 30% вважали його найбільш важливим святом. А у 2023 залишилося тільки 13% прихильників цього свята, менше прихильників тільки у Дня праці.

Згідно з даними дослідження, більшість населення України святкує Різдво Христове та Великдень як найбільш популярні свята, з відсотком у 70% та 68% відповідно.

На третьому місці – День Незалежності України ­– 64%. У 2013 році це свято як улюблене або важливе відзначали лише 12% українців.

12 червня 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Раніше в Україні 8 травня офіційно відзначали День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Опитування проводилось упродовж 17-23 лютого 2024 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) методом телефонних інтерв’ю. Опитано 1052 респонденти у віці старше 18 років, які на момент опитування проживали на території України, яка контролювалася Урядом України. Статистична похибка такої вибірки не перевищувала 3,4%.

Зображення вгорі: святкування Великодня в Ужгороді. ФОТО: БОГДАН АНДРІЇВ/МІСЬКИЙ ГОЛОВА УЖГОРОДА

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]