Виявлено близько 260 тіл учасників фестивалю на півдні Ізраїлю, куди увірвалися бойовики ХАМАС - The Jerusalem Post

|
Версия для печатиВерсия для печати

Близько 260 тіл знайшли на місці проведення фестивалю, який проводився у пустелі, розташованій на півдні Ізраїлю, недалеко від кордону із сектором Газа.

Про це повідомляє The Jerusalem Post із посиланням на дані служби невідкладної медичної допомоги.

Музичний фестиваль Nature Party проходив у кібуці Рейм. Захід розпочався у п'ятницю ввечері та продовжився всю ніч. 7 жовтня на нього увірвалися бойовики ХАМАС, які розстрілювали учасників та брали деяких у полон. Сотні молодих людей перестали виходити на зв'язок. На фестивалі були й іноземні громадяни.

Судячи з відео, які з'явилися у соцмережах, молоді люди намагалися втекти від бойовиків, поїхати на своїх машинах, сховатися у кущах та ярах.

Як розповіли очевидці, спочатку вони почули звуки ракет, а потім постріли по натовпу, пише The Times of Israel. Учасники фестивалю побігли до своїх машин, а бойовики продовжували стріляти по них.

Одна з учасниць фестивалю на ім'я Естер розповіла в інтерв'ю 12 каналу, що при спробі виїхати з вечірки близько п'яти бойовиків обстріляли її машину. Вони з подругою змогли вибратися з машини і їх підібрав водій джипа, який також намагався виїхати з фестивалю. Прямо під час руху його застрелили, а машина перекинулася в яр. Дівчата дві години вдавали мертвими, щоб врятуватися, поки не почули солдатів, які розмовляли на івриті, які відвезли їх до медичного центру в Ашкелоні.

У соціальних мережах з'явилося шокуюче відео, на якому одна з дівчат, викрадених із фестивалю, лежить у вантажівці бойовиків. На кадрах видно, що вона була жорстоко побита, у дівчини зламані руки та ноги. Їй виявилася громадянка Німеччини Шані Лук, за татуюваннями її впізнала мати. Окрім Шані ще понад десять дівчат зникли з фестивалю.

Двоюрідний брат Шані підтвердив Washington Post, що вона була на музичному фестивалі. Мати дівчини записала відеозвернення, в якому просить повернути її тіло.

Було впізнано ще одну дівчину, яку схопили та викрали бойовики. У мережі з'явилося відео, як молоду дівчину забирають на мотоциклі. Вона кричить: "Не вбивайте мене!" Це 25-річна мешканка Ізраїлю Ноа Аргамані. З фестивалю бойовики ХАМАС викрали її хлопця — 30-річного Авінатана Ора. Його на відео зі зв'язаними за спиною руками ведуть дорогою.

На скріншотах, які Telegram-каналу ASTRA надали друзі викрадених, можна побачити останні повідомлення молодих людей перед викраденням. Першою про свою подругу повідомляє Ноа.

- 08:02 Де ти?

— Ми тут на парковці не виходимо.

— <…> Скажи мені, що все гаразд.

- 09:07 Вам вдалося вибратися??

- Ні. Сподіваюся, хтось прийде та врятує нас.

О 9:40 ранку молодик Ноа Авінатан листується вже зі своїм другом:

- 9:41 Де ти? Ти ходив на вечірку?

— Ми з Ноа ховаємось тут.

- Де? Ви були на вечірці на півдні?

— Поруч із нами проходить група та вбиває людей. Сподіваюся, вони нас не знайдуть

- Ти жартуєш? Серйозно? Відправте місцезнаходження.

— Повідомте, що тут група з 20 осіб, які знаходять людей, які ховаються, і вчиняють з ними злочини, вбивають. Нехай сюди терміново надішлють солдатів.

Ноа пише останнє повідомлення о 10.27 і після цього зв'язку з ними вже не було.

У різних містах Ізраїлю загинуло понад 700 людей. Крім того, відомо про понад 100 викрадених і тисячі поранених.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]