Єврокомісія: ЄС як і G7 не платитиме за газ рф рублями

|
Версия для печатиВерсия для печати

Європейський Союз, який брав участь в обговоренні групою країн G7 питання про оплату російського газу в рублях, вважає висновки "сімки" справедливими і для ЄС, а тому також не купуватиме російський газ за рублі.

Про це повідомив офіційний представник Європейської комісії (ЄК) Ерік Мамер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наша позиція - така сама, як і у G7", - заявив прессекретар у вівторок на брифінгу в Брюсселі, відповідаючи на запитання про те, як реагуватиме Євросоюз на розпорядження президента рф владіміра путіна приймати оплату за експорт російського газу лише в рублях.

Коментуючи нараду міністрів енергетики держав "сімки", що відбулася напередодні, на якій була представлена Єврокомісія, Мамер сказав, що учасники обговорення "відкинули вимогу" російської сторони оплачувати постачання газу в рублях. "Щодо нас, ми сказали, що постачання мають здійснюватися з використанням доларів або євро", - пояснив представник ЄК.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Країни G7 відмовились від вимог росії платити за енергоресурси в рублях.

«Аргумент»

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]