Як вважає експерт ООН, політичні репресії у Росії досягли безпрецедентних масштабів, такого не було з часів Сталіна

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Масштаби політичних репресій у Росії «безпрецедентні», такого не було з часів сталінізму. Такої думки дотримується Маріана Кацарова, спеціальний доповідач ООН із прав людини у цій країні.

Кількість скарг, що надходять від приватних осіб на адресу інститутів та структур ООН, різко зросла. Про це вона заявила у п'ятницю 22 вересня 2023 року у Женеві. «Поки що, звичайно, не все так погано, як у сталінську епоху, але репресії мають витончений характер, щотижня приймаються нові закони, які додають все нові й нові обмеження».

Маріана Кацарова також сказала, що Росія закрила своє суспільство, зазначає видання swissinfo.ch - підрозділ Швейцарської національної теле- та радіокомпанії SRG SSR. Але, на її думку, міжнародне співтовариство все ще має можливість, продовжуючи стежити за ситуацією, запобігти її подальшому погіршенню. 

Представниця Болгарії приступила до виконання своїх обов'язків як Спеціальний доповідач з питання про становище прав людини в Російській Федерації в травні 2023 року. Незабаром члени Ради ООН з прав людини, яка наразі проводить у Женеві свою чергову сесію, мають обговорити питання про продовження терміну її повноважень.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]