Юрій Левченко: Зеленський має звільнити Голову Антимонопольного комітету України Павла Кириленка, а НАБУ розслідувати його незаконне збагачення!

|
Версия для печатиВерсия для печати

Ще про сволоту на вищих посадах у владі.

"Вийшло журналістське розслідування про Голову Антимонопольного комітету України Павла Кириленка.

Виявилося, що Кириленко та його родина за час повномасштабної війни розжилися купою «елітної» нерухомості та іншого майна на загальну суму близько 70 мільйонів гривень.

І, як у більшості топ-посадовців, все це майно оформлене на родичів. У даному випадку – на тещу, тестя, і бабусю дружини  Кириленка. Йдеться про величезний маєток у котеджному містечку під Києвом (ще один їхній маєток у цьому ж котеджному містечку наразі будується), розкішні апартаменти, паркомісця і навіть танцювальну студію в «елітному» столичному ЖК Obolon Plaza, чотирикімнатну квартиру в Києві, апартаменти в «елітному» ЖК Residents Park в Ужгороді, автомобілі Volkswagen Tiguan і BMW X3, обидва 2020 року випуску. На останньому фактично їздить дружина Кириленка, хоча офіційно він належить її матері. Як з’ясували журналісти, дружина Кириленка як мінімум двічі сплачувала штрафи за перевищення швидкості під час їзди на цій машині. Як тут не згадати відомий вислів корупціонера і зрадника Дубінського: «Мама любить швидкість». Сам Кириленко їздить на позашляховику Toyota Land Cruiser, який він не декларував, і який взагалі незрозуміло на кого записаний.

Питання: а звідки у родини Кириленка взялися такі величезні статки?! Сам Кириленко після закінчення ВНЗ все життя працював в органах прокуратури, зокрема останнім його місцем роботи там була посада військового прокурора Ужгородського гарнізону. Саме там, де «суто випадково» родичі його дружини обзавелися «елітною» нерухомістю. У 2019 році Кириленко став головою Донецької ОДА і працював на цій посаді аж до вересня минулого року, коли з поданням Президента України Верховна Рада призначила його Головою Антимонопольного комітету України. Тобто, все життя Кириленко працював на державній службі, він ніколи не займався бізнесом і не працював на керівних посадах у комерційних структурах. Відтак і близько не міг заробити на всю цю розкіш вартістю десятки мільйонів гривень.

Дружина Кириленка теж ніяк не могла заробити таких статків. А тесть, теща і бабуся дружини – пенсіонери. Їхні пояснення, що багато років тому вони змогли дуже вигідно, аж за сорок тисяч доларів, продати акції заводу «Стирол», де колись працювали, не підтверджені жодними фактичними даними. Та й взагалі таке твердження суперечить здоровому глузду, адже олігархи завжди скуповували акції простих працівників відповідних підприємств практично за копійки, і наразі не відомо про жодний випадок, щоб простий працівник підприємства зумів розбагатіти під час «прихватизації» підприємства олігархом. І «Стирол» жодним чином не був винятком. Відомості про скупівлю «червоним директором» Миколою Янковським майже за безцінь акцій підконтрольного йому «Стиролу», внаслідок чого він став доларовим мультимільйонером і постійним фігурантом рейтингів найбагатших людей України, є у відкритих джерелах. Про цього одіозного нардепа-регіонала раніше неодноразово писали ЗМІ, і там немає жодного рядка про те, що він бодай колись виступав у ролі такого альтруїста і благодійника, яким мав би бути виходячи із повідомленої родичами Кириленка історії.

Отже, оскільки відпали всі можливі версії того, як Кириленко і його родина могли заробити такі статки, залишається одне-єдине переконливе пояснення. Це – корупційні доходи самого Кириленка. Він нажив такі величезні статки, використовуючи своє посадове становище, а потім намагався приховати, записавши на родичів дружини.

І все це – про Голову Антимонопольного комітету України – одного з ключових топ-посадовців держави. Керівника саме того органу, який відповідає за антимонопольний контроль держави, який є головним у сфері захисту економічної конкуренції, який мав би проводити відповідні перевірки бізнесів олігархів. Якщо Кириленко нажив більшість цих величезних статків на прокурорських посадах і на посаді голови ОДА, то ось тепер йому вже точно "є де розвернутися". Очевидно незабаром кількість «елітної» нерухомості у володінні родичів Кириленка різко зросте…

Наша партія Народовладдя закликає Президента України Володимира Зеленського невідкладно внести до Верховної Ради подання про звільнення Павла Кириленка з посади Голови Антимонопольного комітету України. Також вимагаємо від НАБУ відкрити кримінальне провадження, адже матеріали даного журналістського розслідування засвідчують беззаперечні факти незаконного збагачення Кириленка.

А принагідно варто вже вкотре наголосити на тому, що ліквідація приватних монополій та олігополій – це один із тих першочергових кроків, які мала б зробити влада під час повномасштабної Визвольної війни українського народу проти російського імперіалізму. Так само, як і прогресивне оподаткування доходів, справжні податки на розкіш, закриття так званих «офшорних» схем та запровадження прогресивного оподаткування прибутків підприємств, націоналізація стратегічних підприємств, які нині генерують надприбутки для їх олігархічних власників, а натомість мають працювати на оборону України та загалом на благо всього суспільства. Кошти, які йдуть до кишень олігархії, мають йти на захист нашої держави від російського ворога, на все те, що є справді важливим для наближення Перемоги! Власне це і пропонує наша партія людей праці Народовладдя."

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]