Ізраїль дав 24 години на евакуацію мільйона мешканців Гази

|
Версия для печатиВерсия для печати

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) випустила заяву із закликом до мирних жителів Гази евакуюватися до південних районів для їхньої безпеки. Мирних жителів також попросили не наближатися до кордону з Ізраїлем. Як повідомили в ООН, на переселення дано 24 години. Йдеться про 1,1 млн палестинців.

«ЦАХАЛ закликає всіх мешканців міста Газа залишити свої будинки, перебратися на південь для свого захисту та оселитися в районі на південь від річки Газа, як описано на карті», – йдеться у повідомленні ізраїльської армії.

«Терористична організація „Хамас” розпочала війну проти Держави Ізраїль. Місто Газа є районом, де ведуться воєнні дії. Евакуація потрібна для вашої особистої безпеки. Повернутися до Гази можна буде лише після повідомлення», - повідомили у ЦАХАЛу.

Офіційний представник генсека ООН Стефан Дюжаррик повідомив, що мирні жителі мають евакуюватись за 24 години. "Той самий наказ поширювався на всіх співробітників ООН і тих, хто перебуває в установах ООН, включаючи школи, медичні центри та клініки", - повідомив Стефан Дюжаррик.

Війна між Ізраїлем та терористичним рухом «Хамас» почалася з обстрілу ізраїльської території ракетами вранці 7 жовтня. Потім бойовики вторглися до південних районів країни, вбиваючи сотні мирних ізраїльтян. Ізраїль повідомляв про більш ніж 1,3 тис. загиблих, ХАМАС — про 1,5 тис. Близько 100 мешканців Ізраїлю було взято бойовиками в полон, вони перебувають у секторі Гази.

Вгорі: ізраїльський авіаудар по Газі. 6 серпня 2022 року. Фото: Mohammed Dahman / Getty Images

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]