Bloomberg: США та союзники обговорюють можливість майже повної заборони експорту до росії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Деякі ключові партнери України, зокрема США, обговорюють можливість майже повністю обмежити експорт товарів до росії.

Про це Bloomberg повідомили поінформовані джерела.

За даними видання, наразі ідею обговорюють країни G7. Вони мають намір залучити до реалізації Євросоюз.

Пропозиція досі обговорюється і може змінитися, кажуть джерела. Рішення може бути схвалене на травневому саміті "Групи семи" в Японії.

В такому разі санкційна політика помітно посилиться, будуть заборонені будь-які поставки до РФ, крім низки виключень. Наразі дозволені всі поставки, крім підсанкційних товарів.

Наразі партнери визначаються щодо виключень. За даними одного з джерел Bloomberg, це, скоріше за все, будуть ліки та сільськогосподарська продукція, включаючи харчові продукти.

Видання зауважує, що для набуття чинності в ЄС, нові критерії мають бути прийняті всіма членами, а це може спровокувати гостру дискусію, з огляду на ймовірну негативну реакцію компаній, які досі експортують товари до Росії, також існує ризик помсти з боку Москви.

За умов запровадження майже повного ембарго на експорт, значна частина решти торгових потоків до Росії зникне. Представник Ради національної безпеки США відмовився коментувати перспективи такого кроку.

Bloomberg вказує, що санкції майже вдвічі зменшили вартість експорту з ЄС і G7 до Росії, обмеживши все, від електроніки до предметів розкоші. За даними женевського Trade Data Monitor, досі поставляються товари з Європи, США, Канади та Японії на 66 мільярдів доларів. Члени G7 стурбовані, що це надто велика користь для економіки Путіна під час війни, особливо в той час, як Москва знаходить способи обійти санкції, щоб ввозити товари через треті країни.

Росія у відповідь на санкції ввела заборону на власний експорт і періодично скорочувала постачання енергоресурсів до Європи. ЄС буде особливо вразливим до обмежень на такі товари, як мідь. Bloomberg припускає, що майже повна заборона на експорт до Росії може ще більше зблизити Москву з Китаєм, оскільки їй доведеться шукати альтернативу.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]