Бойовий танк росіян Т-90М виявився міфом, ЗСУ знищили вже щонайменше 15 одиниць

|
Версия для печатиВерсия для печати

 «Непереможність» і «досконалість» російського Т-90М виявились міфами. На сьогоднішній день зс рф втратили в Україні щонайменше 15 одиниць Т-90М.

Про це заявив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗС України старший лейтенант Андрій Рудик на брифінгу в Military Media Center, повідомляє офіційний Telegram-канал Міністерства оборони України

«Це лише мова про ті випадки, які мають беззаперечні докази у вигляді фото та відео фіксації. Цілком імовірно, що окупанти втратили значно більше одиниць Т-90М», - сказав Андрій Рудик.

За його словами, зараз ворог практично не використовує їх під час ведення бойових дій.

Він розповів, що вперше під час широкомасштабної агресії рф проти України «непереможний» Т-90М був знищений військовослужбовцем бригади територіальної оборони Харкова за допомогою шведської ручної гармати «Carl Gustav».

«Сталося це ще 4 травня 2022 року поблизу Старого Салтова, що на Харківщині. Зброя за $20 тисяч знищила машину за $5 мільйонів».

Також Андрій Рудик заявив, що наслідком західних санкцій стало використання мікросхем та чіпів невійськового призначення найрізноманітнішого походження.

- Це значно знизило виробничий ресурс електроніки Т-90М, оскільки  необхідного імпортозаміщення російський ВПК не має змоги досягти, сказав Андрій Рудик.

 

За його словами, санкції перетворили виробництво Т-90М із серійного в поштучне і росія мала на озброєнні лише 100 одиниць такої техніки.


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
На вихідні в Україні без опадів, помірно тепло
18:07
Як прокурори отримали мільйонні пенсії навіть без інвалідності
16:03
Кожен десятий прокурор на Полтавщині - інвалід
14:06
Призначені рішеннями судів пенсії силовикам та "чорнобильцям" обходяться у 67 мільярдів на рік – Рахункова палата
13:02
Лукашенко пригрозив росії війною за спробу приєднання Білорусі
12:16
Валерій Пекар: Про справжній план Перемоги
12:08
Фіктивна інвалідність: із керівництва Податкової служби звільнилося 16 уродів
11:15
У Запоріжжі та області взимку світла може не бути взагалі – голова ОВА
10:10
Командування Сухопутних військ налагодило взаємодію з правоохоронцями щодо викриття корупції в системі мобілізації. Чому це не зробив на цій посаді Сирський - загадка
09:55
"Банкет під час чуми" - блогер Шнайдер про надприбутки та будівництво курорту власником ОККО

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]