Дар'я Медведчук виявилася такою ж тупою нікчемою, як і її батьки-шахраї

|
Версия для печатиВерсия для печати

Як з'ясувало російське видання "Медуза" спільно з "Лабораторією університетської прозорості", у Росії як мінімум з 2021 року живе молодша дочка Віктора Медведчука Дар'я. Її мати – третя дружина Медведчука, українська телеведуча Оксана Марченко. 2004-го «на прохання» Марченка та Медведчука хрещеним батьком Дарії став російський президент владімір путін, а її хрещеною матір'ю — Свєтлана Мєдвєдєва (дружина дмітрія мєдвєдєва, на той час він обіймав посаду голови адміністрації президента рф). Сам Медведчук, таким чином, став кумом путіна.

Про те, що Оксана Марченко в лютому 2022 року, незадовго до початку повномасштабної війни, перебувала у Москві та зустрічалася зі співаком Ніколаєм Басковим (пізніше він підтримав вторгнення), із посиланнями на її соцмережі писали українські журналісти. У квітні, після початку вторгнення та арешту чоловіка, вона також виступала на прес-конференції у Москві.

Дар'я Медведчук зараз навчається у Москві. Про це «Медуза» та «Лабораторія університетської прозорості» дізналися з наказу про зарахування Медведчука та ще двох студентів на факультет «Вища школа бізнесу» Вищої школи економіки (ВШЕ) від 31 серпня 2021 року, опублікованого на сайті ВНЗ. Усіх трьох зарахували до ВШЕ на одну із найбільш затребуваних спеціальностей факультету — «управління бізнесом» — за особливою процедурою для іноземців (вони – громадяни України). Цей спосіб вступу дає можливість іноземним громадянам не складати ЄДЕ — замість нього треба скласти внутрішні вступні іспити вишу.

Згідно з інформацією на сайті освітньої програми «Управління бізнесом», заяви на вступ до цієї квоти приймаються до 14 серпня, а договори про надання платних освітніх послуг укладаються не пізніше 28-го. При цьому на початку 2022 року Віктор Медведчук розповідав, що Дар'я вступила до Женевського університету і планувала виїхати до Швейцарії, але її віза виявилася анульованою за два дні до навчання.

Наказ про зарахування Медведчук, Косовського та Шуст на сайті Вищої школи економіки

Троє українців – Дар'я Медведчук, Данило Косовський та Валентина Шуст – навчаються у ВШЕ платно (у рамках програми для іноземних громадян бюджетних місць не передбачено). Косовський та Шуст не просто студенти з України – це діти близьких до Віктора Медведчука людей. Отець Данила Віталій Косовський – відомий протоієрей Української православної церкви Московського патріархату. Батько Валентини Дмитро Шуст — член правління благодійного фонду Віктора Медведчука та колишній керівник інвестиційної компанії «Укркапітал», якою нині керує дружина Медведчука Оксана Марченко.

Під час літньої сесії Медведчук, Шуст та Косовський пропустили складання одного і того ж іспиту (якого саме, «Медузі» з'ясувати не вдалося). Після цього усі троє направили до навчального офісу довідки про тимчасову непрацездатність (тобто хвороби) із Морозівської дитячої міської клінічної лікарні.

Відповідно до внутрішнього розпорядку вишу, адміністратор курсу від навчального офісу зобов'язаний підтверджувати справжність лікарняного. Як розповіло «Медузі» та «Лабораторії університетської прозорості» джерело у ВШЕ (він попросив зберегти його анонімність), адміністратор направив офіційний запит до медустанови. Через два дні надійшла відповідь від клініки, в якій стверджувалося, що Медведчук, Шуст та Косовський до лікарні не зверталися і жодних довідок не отримували (відповідь лікарні є у розпорядженні «Медузи»).

Зазвичай студентам, які надали підроблені довідки, загрожує відрахування з Вищої школи економіки: це порушення внутрішніх правил розпорядку вишу, накази про санкції за це регулярно з'являються на сайті ВШЕ. У цих умовах, розповідає джерело «Медузи» та «Лабораторії університетської прозорості», адміністратор продовжив діяти за інструкцією: він направив студентам повідомлення про відрахування та розірвання договору і підготував наказ, який мав затвердити менеджер навчального офісу.

Після цього, за словами джерела, адміністратору почали надходити погрозливі дзвінки від незнайомих людей. Вони видавали себе за «представників батьків» студентів та переконували зупинити процедуру відрахування, бо вона нібито «руйнує студентам життя та долю».

 

Студенти направили до навчального офісу нові довідки, що нібито підтверджують справжність перших документів. Однак у переговорах з адміністрацією ВШЕ клініка продовжувала наполягати, що не видавала Дар'ї Медведчук та її однокурсникам жодних паперів (ця відповідь із лікарні також є у розпорядженні «Медузи»).

У цей момент, за словами джерела «Медузи» та «Лабораторії університетської прозорості» у ВШЕ, в ситуацію втрутилася менеджер освітньої програми, яка повідомила адміністратору, що їй «зателефонували від Рощина (Сергій Рощин, проректор НДУ ВШЕ, — прим. „Медузи“ ) і цих студентів попросили не відраховувати, оскільки вони з України та у них складна життєва ситуація». З приймальні Рощина до навчального офісу надіслали листа, до якого додавалися вже треті за рахунком довідки про тимчасову непрацездатність трьох студентів.

За словами колишнього співробітника ВШЕ, який ознайомився із цим листом, цього разу довідки прийшли з іншої поліклініки — і, як стверджував представник приймальні проректора, виявилися справжніми. При цьому в тексті листа з приймальні Рощина розповідає співрозмовник «Медузи», нібито були сфабриковані цитати з попереднього листування адміністратора курсу з ректоратом. Їх, за словами джерела, скомпілювали таким чином, щоби перекласти всю відповідальність за плутанину з довідками на навчальний офіс («Медузі» не вдалося отримати копію листа).

У той же час, за словами джерела «Медузи» та «Лабораторії університетської прозорості», менеджер навчального офісу нібито заборонила адміністратору курсу користуватися «виразною кнопкою» (це розділ на сайті ВШЕ, де студенти та співробітники вишу можуть залишити скаргу на недотримання їхніх прав). Вона послалася на те, що «ситуація дуже дивна, за цих студентів просять на дуже високому рівні, і незрозуміло, чого чекати від цього», переказує ця розмова співрозмовник «Медузи».

Незважаючи на підтримку ректорату ВШЕ, усім трьом студентам так і не вдалося скласти літню сесію. Кожен з них мав більше трьох пересдач, що за правилами вишу також веде до відрахування. Їм надіслали повідомлення про відрахування «за недобросовісне освоєння освітньої програми».

Незабаром, за словами джерела «Медузи» та «Лабораторії університетської прозорості», яке в цей час працювало у ВШЕ, до навчального офісу прийшли чоловік та жінка «бандитського вигляду, у шкірянках та зі злими очима». Вони принесли довідки (є в розпорядженні «Медузи») про переведення Шуст та Косовського до МГИМО, а також алкоголь та цукерки. Вручивши документи та подарунки, відвідувачка дізналася про долю Дар'ї Медведчук. Один із співробітників навчального офісу повідомив їй, що Дар'ї «дали можливість написати мотиваційний лист і вчитися далі», на що жінка задоволено кивнула і пішла.

Можливість написати мотиваційний лист за неуспішності, за словами колишнього співробітника ВШЕ, іноді дається іноземним громадянам. З його допомогою учні можуть спробувати перевестися до іншого вишу — до виходу офіційного наказу про їхнє відрахування за недобросовісне освоєння освітньої програми. Це дозволяє продовжувати навчання без втрати року.

«Медузі» та «Лабораторії університетської прозорості» не вдалося з'ясувати, чи справді Валентина Шуст та Данило Косовський навчаються в МДІМВ, а також перевірити справжність довідок про їх переведення в інститут, наданий навчальному офісу ВШЕ (самі папери є у розпорядженні «Медузи»). У профілі Шуст у ВКонтакті зазначено, що вона студентка МГИМО.

Судячи з внутрішнього розкладу ВШЕ, Дар'ю Медведчук двічі не вдалося відрахувати з вишу: вона, як і раніше, вважається студенткою Вищої школи економіки. Вчиться Медведчук так само, займаючи місце наприкінці рейтингу успішності учнів факультету.

Дар'я Медведчук, Віталій та Данило Косовські, Валентина та Дмитро Шуст не відповіли на запитання «Медузи», відправлені у месенджерах. Прес-служба МДІМВ також не відповіла на запит «Медузи». Прес-служба ВШЕ у відповідь на запит «Медузи» про успішність трьох студентів та обставини перекладу Шуст і Косовського в МДІМВ заявила, що «ВШЕ дотримується високих стандартів навчання та ретельно контролює успішність усіх студентів»: «У Вишку не тільки складно вступити, а й важко вчитися. У нас навчаються тільки ті, хто має на це підставу та успішно складає всі іспити».

Коментувати «подробиці особових справ» окремих студентів виш відмовився.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу в Україні сухо на півдні та сході, ніччю - заморозки
18:07
Юрій Ніколов: Корупційна історія Сольського - для розуміння того, наскільки укорінена в Україні корупція
17:57
"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції Дніпра знайшли 14 млн незаконних активів
17:34
"Довічне" отримав нацгвардієць, який розстріляв своїх співслужбовців на заводі Південмаш у Дніпрі
16:03
На Волині сержант отримав 15 років тюрми за вбивство двох добровольців
15:02
Ціна на газ для населення залишиться незмінною до травня 2025 року
14:06
Захід нарешті помітив російських терористів у рясах
13:59
ДП "Документ" тимчасово не видає документи за кордоном
12:03
Сергій Удод ("Гудвін"): Як організувати ефективну медслужбу в батальйоні
11:03
Звичайне шахрайство: жителі "хрущовки" з Нетішина переказали понад 3,6 млн грн партії "Слуга народу" - Рух "Чесно" викрив мережу фіктивних донорів партії влади

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]