ДБР у тилу вимагало військові премії, в бюро відбрехуються

|
Версия для печатиВерсия для печати

За даними УП, керівник ДБР Олексій Сухачов звернувся до прем’єра Дениса Шмигаля з проханням про додаткову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень для рядових і начальників ДБР на час воєнного стану. У бюро заперечують цю інформацію.

Про це свідчить лист Сухачова на ім’я Шмигаля, що є у розпорядженні "Української правди", зміст якого заперечує ДБР.

"Прошу доповнити перелік суб'єктів, яким може виплачуватись додаткова винагорода згідно із постановою Кабінету міністрів України від 28.02.2022 номер 168 "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім'ям під час дії воєнного стану", особами рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань" - йдеться у листі за підписом Олексія Сухачова.

Відповідно до положень цієї постанови Кабміну, додаткова винагорода має розмір у 30 тисяч гривень щомісячно. І виплачується вона військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, головного управління розвідки Міністерства оборони, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, УДО, Держспецзв'язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військовим прокурорам ОГП, ДСНС, співробітникам служби Судової охорони, особам начальницького складу управління спеціальних операцій НАБУ та поліцейським. 

Сухачов посилається на низку законів та зазначає, що на співробітників ДБР мають поширюватись умови забезпечення такі, як у працівників Національної поліції. 

"Українська правда" поцікавилась зарплатами в ДБР. Так, за даними джерел в уповноважених органах, заробітна плата слідчих та оперуповноважених ДБР становить близько 60 тисяч гривень, заступників директора – близько 80, а директора – більше 100 тисяч гривень. 

При цьому, за даними співрозмовників "Української правди" в Державному бюро розслідувань, на час воєнного стану їх перевели здебільшого у західні області країни. Зокрема головне слідче управління, за винятком окремих відділів, переведене до Львівської та Івано-Франківської областей.

Водночас у своєму зверненні до прем'єрміністра директор ДБР зазначає, що "Державне бюро розслідувань бере участь у відсічі військовій агресії Російської Федерації проти України, а також здійснює інші заходи із забезпечення національних інтересів та безпеки України".

Разом з тим, у ДБР заявили, що інформація щодо додаткової грошової винагороди для всіх працівників ДБР не відповідає дійсності.

Там стверджують, що у листі мова йде виключно про працівників підрозділу спеціального призначення ДБР, які від самого початку вторгнення перебувають на передовій.

"Підрозділи ДБР перебувають за місцями своєї дислокації. Працівники Центрального апарату, у тому числі керівництво ДБР, перебувають у Києві, а слідчі та оперативні працівники виконують визначені завдання. Винятком є хіба що підрозділи регіонів, де ідуть активні бойові дії. Навіть попри це передислокація стосується переважно адміністративних відділів та працівниць-жінок".

У бюро попросили журналістів та власників медіа "не розганяти зраду, там де її немає" - йдеться у відповіді ДБР..

Нагадаємо: на початку року програма журналістських розслідувань "СХЕМИ" повідомляла, що Директор ДБР їздить на спеціалізованому елітному позашляховику на номерних знаках прикриття, купленому за держкошт вартістю один мільйон вісімсот тисяч гривень. За словами журналістів, його закупівлю пояснювали потребою у "спеціалізованому оперативному" транспорті для цілей ДБР.

«Аргумент»


На цю тему


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]