Dragon Capital заявив про тиск на бізнес з боку БЕБ (тобто, ОП)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Група компаній Dragon Capital заявляє про продовження тиску правоохоронних органів на свій бізнес, зокрема щодо підвищеної уваги Бюро економічної безпеки (БЕБ) до  діяльності торгово-розважального центру Victoria Gardens у Львові.

Про це повідомляє пресслужба Dragon Capital.

Зазначається, що упродовж останніх кількох місяців Dragon Capital зіткнувся з тим, що органи БЕБ проявляють підвищену увагу до діяльності торгово-розважального центру Victoria Gardens(ТРЦ VG)  — одного з ключових активів інвестиційних компаній Томаша Фіали, що був придбаний нами у турецьких бізнесменів у березні 2018 року.

"Спочатку детективи БЕБ у Києві у кримінальному провадженні, що відкрито у 2017 році, тобто до придбання нами активу, висунули звинувачення в ухиленні від сплати податку при операції з продажу ТРЦ VG з ТОВ "Фенікс-каплітал" на ТОВ "Європоліс проперті холдінг" (поточний власник ТРЦ VG)", – йдеться в повідомленні.

Dragon Capita запевнив, що подав всі необхідні пояснення та документи. Крім того, були допитані працівники компанії, зокрема у Львові із залученням детективів БЕБ у Львівській області. 

Проте у травні цього року ТОВ "Європоліс проперті холдінг" отримало вимогу вже від детективів БЕБ у Львівській області, але вже в іншій кримінальній справі від 2017 року, щодо надання таких же самих пояснень і документів по ті й же самій операції. 

Додається, що після того, як ТОВ "Європоліс проперті холдінг" надало свої пояснення та нагадало про те, що дані обставини вже були предметом розслідування іншого територіального управління БЕБ, компанія отримала від львівських детективів чергову вимогу з попередженням про можливе проведення виїмок та обшуків.

У Dragon Capital вважають, що дублювання роботи детективів БЕБ та втягування компанії в "історичні" кримінальні провадження є формою тиску на бізнес. Компанія закликала до припинення таких практик та забезпечення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні.

Нагадаємо: Dragon Capital придбав корпоративні права ТОВ "Європоліс проперті холдінг", якому на той час належав ТРЦ VG, у 2018 році. На момент покупки загальна сума накопичених збитків зазначеного Товариства становила близько півмільярда гривень, з яких основну суму становили курсові різниці по кредиту від компанії-нерезидента. Метою цього придбання було збільшення інвестиційної вартості активу через реконструкцію, модернізацію та перетворення збиткового підприємства на прибуткове.

Коментар «Аргумент»: без дозволу Офісу президента й заступника очільника ОП Олега Татарова керівництво БЕБ ніколи б не наважилося "рейдерити" одного з найбільших інвесторів західного капіталу в Україні. Вітаємо Офіс президента зі ще однією "перемогою" на "економічному фронті".

Нагадаємо хлопцям з Офісу президента: Корупція у 2023 році — це фактична крадіжка західних грошей. У 2024-му - також.


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]