Ердоган публічно похвалив ХАМАС і скасував візит в Ізраїль

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що угруповання ХАМАС, яке здійснило напад на Ізраїль 7 жовтня, не є терористичною організацією.

Про це написало видання Turkish Minute з посиланням на виступ Ердогана на партійних зборах у парламенті: "ХАМАС не є терористичною організацією, це група визволителів і моджахедів, які борються за захист своєї землі і свого народу".

Ердоган звинуватив Ізраїль у здійсненні одного з "найкривавіших і найжорстокіших" нападів в історії на палестинців після 7 жовтня. Також він звинуватив Тель-Авів у скоєнні воєнних злочинів.

Ердоган сказав, що західні країни проводять зустрічі, на яких оголошують ХАМАС терористичною організацією, але звинуватив Ізраїль у тому, що він сам діє як терористична організація.

"О, Ізраїлю, ти можеш бути (терористичною. – Ред.) організацією. Захід багато чим тобі зобов'язаний, але Туреччина – ні", – сказав він, додавши, що Туреччина не буде мовчати у зв'язку з вбивствами Ізраїлем дітей в Газі.

За даними органів охорони здоров'я сектора Гази, в результаті ізраїльських авіаударів в місті загинуло близько 2500 дітей.

Ердоган також заявив, що скасовує плани відвідати Ізраїль через його "нелюдську" війну в Газі.

"У нас був план поїхати до Ізраїлю, але він був скасований, ми не поїдемо", – сказав Ердоган.

Відносини Анкари з Ізраїлем були заморожені після того, як у 2010 році ізраїльтяни здійснили напад на турецьке судно, що везло допомогу в Газу, в результаті чого загинули 10 цивільних осіб.

Минулого місяця Ердоган зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу під час саміту ООН в Нью-Йорку, що ознаменувало поліпшення відносин, які почалися з рішення минулого року про перепризначення послів.

Турецький лідер не сказав, коли він мав намір відвідати Ізраїль, де Анкара розглядала можливість приєднання до проєкту газопроводу, який просувають Сполучені Штати.

"Звичайно, у нас були добрі наміри, але (Нетаньягу) зловживав ними… Якби він продовжував мати добрі наміри, наші відносини могли б бути іншими, але тепер, на жаль, цього теж не станеться", – сказав Ердоган.

Раніше Туреччина, яка історично мала контакти з ХАМАС, веде переговори, спрямовані на звільнення заручників, утримуваних бойовиками цього палестинського угруповання.

Перед цим державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Туреччину, Саудівську Аравію та ОАЕ до взаємодії щодо нападу на Ізраїль.

Вгорі: парламент Туреччини. Фото: AFP

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]