Газогони Nord Stream можуть вийти з ладу назавжди після ймовірних підривів – Tagesspiegel

|
Версия для печатиВерсия для печати

Два російські газопроводи «Північний потік-1» і «Північний потік-2» можуть уже ніколи не запрацювати після аварій, які відбулися, ймовірно, внаслідок підривів.

Про це пише видання Der Tagesspiegel з посиланням на служби безпеки Німеччини.

Фахівці стверджують, що якщо трубопроводи не відремонтувати швидко, в них потрапить багато солоної води, яка викличе корозію та унеможливить подальшу експлуатацію.

Вирішенням проблем, що виникли внаслідок інциденту, також зараз займаються кризова група Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, кілька федеральних міністерств та Канцелярія.

Першим кроком у відповідь на інцидент стало посилення контролю над суверенними водами Німеччини з боку федеральної поліції, їхні кораблі уважніше стежитимуть за відповідними маршрутами критично важливої інфраструктури. Крім того, федеральні землі повинні посилити захист прибережних районів Північного та Балтійського морів. Захист терміналів зрідженого газу, що будуються в даний час, а також підводних і телекомунікаційних кабелів також викликає занепокоєння.

Як і Комісія ЄС, німецькі органи безпеки та іноземна секретна служба BND підозрюють акт саботажу. Високопоставлені європейські політики вважають, що за цілеспрямованою атакою стоїть Росія, проте офіційних доказів цього поки що немає.

Вибухи на газопроводах «Північний потік»: версії

  • Перша – вибухові пристрої у Балтійському морі заклали водолази-диверсанти. «Технічно це не складно. Для цього потрібен лише човен і кілька водолазів, які вміють поводитися з вибуховими пристроями», — пояснив в інтерв'ю The Sun дослідник із Королівського коледжу оборони Данії Андерс Пак Нільсен. The Guardian з посиланням на неназване британське джерело пише, що підводний човен навряд чи підійшов би для такої місії, оскільки глибина Балтійського моря в цих місцях рідко перевищує 100 метрів. Ймовірно, вибухові пристрої заклали за допомогою корабля.
  • Друга – вибухові пристрої доставили на глибину підводні дрони. «Такі апарати керуються дистанційно. Вони опускаються під воду і точно визначають, де цілі. Потім дрони закладають бомбу і зникають, після чого відбувається вибух», - сказав Кеннет Оленшлегер Буль із Департаменту стратегії та військових наук Норвезької академії оборони.

Якщо підтвердяться або хоча б посиляться підозри про те, що саме Росія стоїть за вибухами, наслідки безпеки континенту будуть дуже великими, пише Politico. Ідея про те, що підводна енергетична та комунікаційна інфраструктура ЄС тепер стала метою Росії, змусить європейські армії готуватись до появи нового несподіваного фронту російської війни проти України. І на цьому фронті їм доведеться вступити у пряме протистояння проти флоту РФ.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]