Германа Сметаніна призначили керівником "Укроборонпрому"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Уряд призначив керівником АТ "Українська оборонна промисловість" (до 21 березня – Укроборонпром) Германа Сметаніна.

Розпорядження Кабінету міністрів набуло чинності сьогодні. Про це повідомили в пресслужбі УОП

Про свого нового керівника в АТ розповіли, що він має девʼятирічний досвід роботи в оборонній промисловості. 

"Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва боєприпасів та військової техніки", – зазначили в УОП.

Міністр з питань стратегічної промисловості Олександр Камишін зазначив, що перед Сметаніним поставили три завдання.

"Перед новопризначеним гендиректором стоять три основні задачі: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки, побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру та трансформувати Укроборонпром. Це важливі кроки для втілення «залізних змін» у сфері вітчизняного оборонного виробництва. Разом нам вдасться посилити ОПК, суттєво наростити обсяги та темпи виробництва і, як результат, зробити його локомотивом відновлення економіки країни», – заявив Камишін. 

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат всіх та все, що мав ДК "Укроборонпром".

Про ймовірну заміну керівника держконцерну LB.ua писав ще 17 червня. Співрозмовники редакції повідомили, що Юрій Гусєв може залишити посаду в обмін на призначення послом в одну з європейських країн, найімовірніше – Чехії або Бельгії. Таке призначення, за даними джерел, лобіює голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. 

За словами співрозмовників, замість нього на посаду очільника "Укроборонпрому", наймовірніше, претендуватиме людина міністра з питань стратегічної промисловості Олександра Камишіна. 

За даними ЗМІ, новим керівником концерну мав стати керівник харківського Заводу імені Малишева Герман Сметанін. Він після університету працював інженером-конструктором у конструкторському бюро Морозова в Харкові. Також працював на Львівському бронетанковому заводі та директором із виробництва на завод імені Малишева. У 28 років очолив Харківський бронетанковий завод, потім став генеральним директором заводу імені Малишева, що спеціалізується на випуску та модернізації важкої і легкої бронетехніки. Сметаніну Зеленський поставив три головні задачі: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції і довести до кінця реформу оборонки. 

До Гусєва, за даними журналістів, є претензії через "провал" ракетної програми. Нібито президенту обіцяли, що вже в травні 2023 українські ракети "Сапсан" зможуть масово бити по російській військовій інфраструктурі. Джерела журналістів додали, що Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. І є ще питання про "дрон на 1000 кілометрів". В концерні, коментуючи реалізацію ракетної програми, сказали, що її частина виконана, а стосовно невиконаної провели службове розслідування, результати якого передали в СБУ і Мінстратегпромисловості. 

Фото: ARMYFM.COM.UA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]