Голодомор 1932-1933 років був актом геноциду, визнали швейцарські парламентарі

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Національна рада Швейцарії (нижня палата парламенту) визнала Голодомор 1932-33 років актом геноциду, за який була відповідальна радянська влада.

У заяві йдеться, що тоді від голоду загинули чотири мільйони українців, близько двох мільйонів казахів і сотні тисяч росіян, повідомляє Deutsche Welle.

 "Національна рада визнає актом геноциду явно систематичні дії, що призводять до масового і цілеспрямованого голоду і вчиняються з наміром знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу як таку повністю або частково", - зазначається у тексті документа.

Водночас у документі наголошується, що внаслідок Голодомору лише в Україні протягом 1932-1933 років загинуло чотири мільйони людей. Крім того, у тексті згадується й смерть близько двох мільйонів казахів та сотень тисяч росіян, котрі так само потерпали від насильницької колективізації та цілковитої конфіскації продовольства, яку провадила тодішня радянська влада під керівництвом Йосипа Сталіна.

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

19:13
Найбільші західні банки проводили платежі в обхід санкцій для банд Пригожина
18:05
Заступниця прокурора Запорізької області вимагала $40 тис. хабаря, її затримали
17:18
Голодомор 1932-1933 років був актом геноциду, визнали швейцарські парламентарі
16:31
Російські загарбники знову скинули бомби на житлові будинки у Харкові, є загиблі
15:09
Командир батальйону за хабарі залишав військових служити в тилу
14:56
В ООН нарешті визнали, що на території РФ систематично катують українців
13:49
За матеріалами ДБР судитимуть керівництво ФСБ та росгвардії і аступника Голови СБУ
12:22
Група міністрів G7+ закликала перез зимою терміново підтримати енергетичний сектор України
11:14
Закон про заборону діяльності московської церкви набув чинності
10:39
"Пропонуємо 300 пар кросівок": милий жест гравця НБА Усмана Діенга на адресу клубу його дитинства

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]