Грошове утримання військовослужбовців у 2023 році буде збережено на рівні цього року - Веніславський

|
Версия для печатиВерсия для печати

Всі надбавки та заробітні плати будуть виплачуватися і наступного року.

Про зростання заробітних плат військовослужбовців наступного року наразі мова не йде. Про це на брифінгу повідомив народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у Верховній раді України Федір Веніславський.

«Треба сказати, що практично всі військові формування, що виконують завдання захисту територіальної цілісності та державного суверенітету України, з початку повномасштабної агресії збільшилися у своїй кількості. Тобто мобілізація відбулася не лише до ЗСУ, а й до Державної прикордонної служби та інших складових. Відповідно на складові секторів безпеки та формування передбачено збільшення фінансування по всіх напрямках. Тому говорити про збільшення заробітних плат, на превеликий жаль, навряд ми можемо. Треба враховувати ту кількість військовослужбовців, що на сьогодні виконує свої завдання… Це значно більше, ніж було на початку війни, коли ми встановили 260 тис. військовослужбовців», - заявив він.

За його словами, оборонний бюджет України на наступний рік передбачає 43% усіх видатків. Та цей бюджет має дві складові.

«Це заробітні платити та грошове утримання військовослужбовців, соціальні гарантії, пов'язані з пораненням і загибеллю військовослужбовців для родин. Друге - це військова техніка та озброєння, матеріально-технічне забезпечення», - сказав Веніславський.

Нардеп запевнив, що всі надбавки та заробітні плати будуть виплачуватися і наступного року.

«Обсяг фінансування, що зараз є для військовослужбовців, безперечно, має бути збережений. Ми на це націлювалися (приймаючи бюджет га 2023 рік). Тому виплати бойових (15 тис. грн) та додаткових 30 тис. грн - будуть. Я думаю, ми збережемо це на тому рівні, що був запропонований. І це, напевно, є найбільш оптимальним з точку зору можливостей держави та потреб соціального та матеріального захисту військовослужбовців», - додав він.

Угорі: член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат фракції «СН» Федір Веніславський. Фото: Анна Стешенко


На цю тему:
 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]