Облаштування місць дислокації Сил тероборони потребує понад 2,7 мільярда гривень

|
Версия для печатиВерсия для печати

Для забезпечення потреб Сил тероборони першочергово необхідно виділити та облаштувати місця дислокації та забезпечити транспортом. На облаштування усіх місць дислокації загалом потрібно 2 млрд. 772 млн. грн.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час засідання Уряду.

«Першочерговою потребою є облаштування і утримання місць дислокації. Адже йдеться про одночасне розгортання 176 військових частин. Зброєю, одягом, засобами зв’язку та індивідуального бронезахисту Сили ТРО поступово будуть забезпечені силами Міноборони. Але залишається питання стану приміщень і підключення до комунікацій, забезпечення транспортом. І ця потреба вимагає нашої реакції і залучення ресурсів місцевої влади та самоврядування», - заявив міністр.

Резніков повідомив, що вже надіслав відповідні листи, де визначено потреби Сил ТРО у регіонах. Наприклад, серед типових вимог для облаштування батальйону міністр назвав такі: виділення приміщення для постійного перебування 45 осіб та резерву; облаштування робочих місць; облаштування режимно-секретного об’єкту та приміщення для зберігання зброї та боєкомплекту; виділення місця для транспорту і запасу палива та складських приміщень.

«Станом на вчора: 80 підрозділів розміщені у 72 майнових комплексах, вже укладено 23 договори оренди. Для розміщення решти 96 підрозділів попередньо обрано 83 майнових комплекси. За попередньою оцінкою, загальна сума потреб на облаштування усіх місць дислокації складає 2 млрд. 772 млн. грн», - повідомив міністр.

Резніков також відзначив, що навантаження на місцеві бюджети після базового забезпечення сил ТрО поступово знижуватиметься.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Відповідно до закону, у кожній зоні тероборони та у кожному місті, чисельність населення якого перевищує 900 тисяч жителів, мають бути створені бригади тероборони; у кожному районі територіальної оборони та у кожному адміністративному центрі області мають бути створені батальйони тероборони; у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2,4 млн жителів, мають бути створені додаткові військові частини (підрозділи) тероборони.

У складі Сил ТрО: 25 бригад, 150 батальйонів, 10 тисяч осіб за штатом мирного часу та 130 тис в особливий період.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]