Масштаб застосування артилерії у війні в Україні перевершує інші військові кампанії останнього часу

|
Версия для печатиВерсия для печати

20 із 30 країн НАТО вичерпали свої запаси озброєнь, які могли поставити Україні, пише газета The New York Times із посиланням на представника альянсу.

Як зазначає видання "Агентство" йдеться про невеликі держави. Решта 10 можуть і далі продовжити постачання Україні: серед них Франція, Німеччина, Італія та Нідерланди.

Щоб задовольнити запити України, Захід намагається знайти зброю радянського зразка, зокрема ракети для ППО С-300, танки Т-72 і артилерійські снаряди радянського зразка. Запаси сучасної західної зброї, що виснажуються, зокрема ракетних комплексів Javelin, Захід намагається замінити старішими системами, які є на складах. Крім того, закуповується зброя в таких країнах, як Південна Корея. Нарешті, ведуться розмови про те, що варто відновити виробництво на старих збройових заводах у Чехії, Словаччині та Болгарії. Там можна випускати 152-міліметрові та 122-міліметрові снаряди радянського зразка.

За словами представників НАТО, на яких посилається видання The New York Times, масштаб застосування артилерії у війні в Україні перевершує інші військові кампанії останнього часу. "День в Україні - це місяць або більше в Афганістані", - зазначає Камілла Гранд, експертка з оборони в Європейській раді з міжнародних відносин, колишня помічниця генсекретаря НАТО з інвестицій в оборону.

Влітку на Донбасі українці щодня здійснювали від 6000 до 7000 артилерійських пострілів, росіяни - від 40 000 до 50 000. При цьому в США щомісяця виробляється тільки 15 000 снарядів.

Приблизно третина з переданих Україні 350 гаубиць виробництва НАТО вже виведена з ладу. Ремонтувати їх у польових умовах неможливо - ремонтні роботи тривають на базі в Польщі, повідомила сьогодні також The New York Times.

На поточний момент країни НАТО поставили Україні зброї на суму близько 40 мільярдів доларів. Це відповідає майже річному оборонному бюджету Франції.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]