Новий очільник МЗС вже готовий говорити про територіальні поступки рашистам?

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Новопризначений міністр закордонних справ України Андрій Сибіга обговорював із західними колегами можливість компромісу для врегулювання російсько-української війни. У цьому він був «прагматичніший» за свого попередника Дмитра Кулебу.

Про це пише Financial Times із посиланням на європейських дипломатів, які брали участь у Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку минулого тижня, зазначає hromadske.

Один із дипломатів відзначив, що «ми все більш відкрито говоримо про те, як це закінчиться і від чого Україні доведеться відмовитися, щоб отримати постійну мирну угоду». За його словами, «це велика зміна», якщо порівнювати з тим, що було пів року тому, «коли подібні розмови були табу».

Загалом видання цитує й інших дипломатів, які помітили «відчутний зсув у тональності та змісті дискусій» навколо врегулювання війни в Україні. Вони зазначають, що українські посадовці стали «більш відкритими» до ймовірної домовленості про припинення вогню, навіть якщо російські війська надалі утримуватимуть частину української території.

Водночас неназваний український чиновник каже, що будь-які переговори можуть стати «спусковим гачком для соціальної нестабільності» і «Зеленський це дуже добре знає». Народний депутат і голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики Олександр Мережко також сказав у розмові з FT, що «завжди буде радикальний сегмент українського суспільства, який називатиме будь-які переговори капітуляцією».

Зазначимо, за результатами серпневого опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою «Центру Разумкова», 32% опитаних українців вважають, що починати переговори з росією щодо припинення війни можна лише після звільнення всіх територій.

Водночас, у гіпотетичній ситуації, якби мирна угода не передбачала офіційного визнання окупованих територій частиною рф, але гарантувала б Україні тривалий мир і захист від російської загрози, її підтримали б 25,5% опитаних.

«Аргумент»

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]