Підпал: у Німеччині згорів притулок для українських біженців

|
Версия для печатиВерсия для печати

У Грос-Стремкендорфі на півночі ФРН згорів притулок для українських біженців.

Про це повідомляє видання Spiegel.

Пожежа, яка сталася в ніч проти четверга, майже повністю знищила помешкання для біженців з України у землі Мекленбург-Передня Померанія, інформує ЗМІ.

«Всі 14 мешканців змогли покинути заклад неушкодженими. З трьома співробітниками також нічого не трапилося», - сказав речник округу Північно-Західний Мекленбург.

Поліція підтвердила, що загалом у безпечне місце вдалося вивести 17 осіб.

Правоохоронці виходять з того, що пожежа сталася внаслідок підпалу. У день пожежі поліція відвідала помешкання (готель) через графіті зі свастикою на в’їзді.

«Виходячи з мого багаторічного досвіду роботи пожежником, я припускаю, що пожежа була навмисною», — сказав представник округу Інго Шоманн.

Точну причину пожежі має з'ясувати пожежна експертиза.

Одразу після інциденту мешканців переселили в інший заклад, повідомив речник району. На місці пожежі до самого ранку працювали майже 120 співробітників екстрених служб і близько 20 машин «швидкої допомоги».

На момент прибуття пожежної бригади працівники закладу та деякі перехожі вже намагалися боротися з вогнем за допомогою вогнегасників.

Мер міста Бловац, до складу якого входить Гросс Стрьомкендорф, Тіно Шмідт сказав, що він «шокований і засмучений». За його словами, до цього не було жодних ознак «правої» активності в регіоні.

«У нас дуже хороші стосунки з біженцями війни», - сказав Шмідт.

Інколи в готелі розміщувалося до 170 осіб з України.

Як повідомлялося, Німеччина прийняла до цього часу майже 900 тисяч українських біженців.

Фото: dpa, Stefan Tretropp

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]