Підписано чергові 5 угод, необхідних Україні для вступу до Європейського Союзу

|
Версия для печатиВерсия для печати

5 вересня Україна та Європейський союз  підписали угоди про співпрацю у цифровій, митній та економічній сферах. Ці угоди є важливими для дворічного плану України про інтеграцію до Європейського Союзу.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі.

Водночас Шмигаль наголосив, що зазначені угоди сприяють стійкості нашої держави у війні проти російського агресора.

Мова йде про наступні Угоди:

1.Угода про участь України в програмі ЄС "Цифрова Європа" (2021–2027), яка є частиною цифрового безвізу з ЄС. За інформацією очільника Уряду, ця програма має бюджет у €7,5 млрд для розвитку проєктів за п’ятьма напрямками: суперкомп'ютер, штучний інтелект, кібербезпека, цифрові навички, забезпечення широкого використання цифрових технологій в економіці та суспільстві.

2.Угода про участь України в програмі ЄС для співробітництва в митній сфері. Ця угода важлива з огляду на те, що з 1 жовтня запрацює митний безвіз із ЄС. Після підписання сьогоднішньої Угоди Україна приєднається до програми співробітництва в митній сфері з бюджетом майже €1 млрд. Це дозволить підвищити кваліфікацію наших митників, брати участь у розробці та використанні європейських електронних систем.

3.Угода про участь України в програмі ЄС щодо співпраці у податковій сфері Fiscalis. Це дасть змогу Державній податковій службі України обмінюватися інформацією з колегами з ЄС. З’являється можливість використання сучасних європейських ІТ-систем у галузі оподаткування.

4.Угода про надання Україні бюджетної підтримки на €500 млн. Шмигаль зазначив, що кошти мають цільове призначення і підуть на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, а також на підтримку малих фермерів, аби вони змогли продовжувати та розвивати свою справу.

5.Угода, завдяки якій Єврокомісія збільшує бюджет на гранти для України на €122 млн. Це дозволить забезпечити фінансування пріоритетних для України проєктів та прискорити їх отримання завдяки тому, що гранти можуть надаватися напряму органам державної влади, місцевого самоврядування та громадським організаціям, - зазначив Шмигаль.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]