Палата представників Конгресу США проголосувала за виділення $14,3 млрд Ізраїлю

|
Версия для печатиВерсия для печати

Палата представників Конгресу США 2 листопада ухвалила ініціативу республіканців щодо надання допомоги Ізраїлю у розмірі $14,3 млрд, попри заяви демократів у Сенаті про те, що цей законопроєкт не має майбутнього, і на обіцянку президента Джо Байдена накласти на нього вето.

Про це повідомляє Голос Америки.

«За» це рішення проголосували 226 депутатів, «проти» - 196, в основному по партійній лінії. Більшість республіканців підтримали законопроєкт, а більшість демократів – проголосували проти.

Законопроєкт передбачає $4 млрд – на ізраїльські оборонні системи «Залізний купол» та «Праща Давида» для протидії ракетним загрозам, а також передачу деяких видів військової техніки та обладнання зі складів США.
Контекст

Внесення законопроєкта – перша велика законодавча ініціатива за нового спікера-республіканця Майка Джонсона. Раніше президент Джо Байден пригрозив накласти вето, а сенатор Чак Шумер, лідер демократичної більшості в Сенаті, заявив, що не виноситиме документ на голосування.

Байден попросив Конгрес затвердити більший пакет надзвичайних витрат на суму $106 млрд, що включає фінансування Ізраїлю, Тайваню та України, а також гуманітарну допомогу. Шумер сказав, що Сенат розгляне двопартійний законопроєкт щодо ширших пріоритетів.

«Аргумент»


 на цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]