Працівницю Львівської ОВА звільнили після відмови встати під час виконання гімну України

|
Версия для печатиВерсия для печати

Лідія Токарєва сиділа під час гімну, а на зауваження свідків показала середній палець.

Під час акції у День державного прапора України біля Львівської облдержадміністрації виник конфлікт між волонтеркою та працівницею ОВА. Лідія Токарєва відмовилась встати з лавки під час виконання гімну під час урочистостей з нагоди Дня прапора, а на зауваження волонтерки Лесі Менкуш-Мальків показала середній палець. У Львівській ОВА ZAXID.NET повідомили, що чиновницю уже звільнили.

Відео інциденту Леся Менкуш-Мальків оприлюднила 24 серпня у facebook-групі Варта-1. На знятому за день до цього відео видно, як жінка, що сидить на лавці у сквері біля Львівської ОВА, показує середній палець під час виконання державного гімну. Леся Менкуш-Мальків розповіла, що випадок трапився під час акції у День прапора, 23 серпня, у сквері біля Львівської ОВА. У своєму дописі волонтерка заявила, що під час виконання гімну вона із колегами-волонтерами зробили зауваження жінці, яка не встала з лавки.

«Ми були на акції, яку організували родини полонених та зниклих безвісти, а потім пішли до ЛОДА, там була зустріч із керівництвом. Я присіла на лавку, бо несла прапор та втомилась. Ця дівчина сиділи біля нас, вона була ледь не в епіцентрі всього. Вона постійно сиділа у телефоні та не виявляла зацікавлення. Це її справа, я не звертала увагу. Оголосили, що буде гімн. Усі встали та почали співати. Вона сиділа. Ми руками показували, щоб вона встала, бо ж гімн. Вона почала нам сміятись у обличчя. Мене це обурило і я почала знімати відео, тоді вона показала мені середній палець», – сказала ZAXID.NET волонтерка Леся Менкуш-Мальків.

Жінку обурила така поведінка та неповага до державних символів, тому вона підійшла до поліції, щоб вони з’ясували її особу. Як виявилось, це працівниця Львівської ОВА Лідія Токарєва (Данько). Згідно з декларацією на сайті НАЗК, вона працює провідною спеціалісткою відділу аналітичної роботи управління інформаційної політики. Лідія Токарєва працює у ЛОДА із 2017 року. Також у декларації Лідії Токарєвої вказано, що вона за сумісництвом працює асистенткою кафедри Теорії та історії політичної науки, Львівського національного університету ім. Івана Франка.

«Там стояли поліцейські. Я підійшла та попросила перевірити її, бо ж невідомо, хто це. Треба знати, що це за людина, яка сидить серед нас, постійно у телефоні. Вони спочатку завагались, а коли пішли до неї, то вона втікала. Мої друзі-волонтери пішли за ними і зняли її посвідчення. Пізніше я підійшла до поліцейського і він сказав, що це працівниця ЛОДА», – розповіла волонтерка.

Леся Менкуш-Мальків розповіла ZAXID.NET також, що вони з волонтерами показували це відео голові ЛОДА Максиму Козицькому, проте вони тоді ще не були впевнені, що це точно його підлегла. Він, за словами волонтерки, відповів, що «не може знати усіх працівників особисто».

Керівник департаменту внутрішньої політики ЛОДА Юрій Горун повідомив ZAXID.NET, що зображена на відео жінка справді працювала у ЛОДА, проте після скандалу у соцмережах її звільнили.

«Такі дії неприпустимі не те, що для державних чиновників, а для українців загалом. Я у суботу швидко зреагував. Працівниця написала заяву на звільнення і я підписав відповідний наказ. Із 24 серпня вона уже не працює у обласній адміністрації», – повідомив Юрій Горун.

Зазначимо, що загальноприйнятим є правило слухати гімн України стоячи під час урочистих та офіційних подій.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

11:30
Росія скупила Кіпр: острів став ключовим плацдармом для російського впливу в ЄС
10:31
ВООЗ: збитки енергетичній системі України значно підвищують ризики в галузі охорони здоров'я
09:17
"Слуга народу" Куницький у центрі Києва вдарив людину
08:15
Рашисти поцілили ракетою у корабель з зерном у морській економічній зоні члена НАТО
20:51
13 вересня в Україні майже скрізь пройдуть короткочасні дощі, до +30° тепла
19:53
МЗС України оголосило демарш монгольській стороні в звʼязку з теплим прийомом російського фюрера
18:21
Військова контррозвідка MAD: Росія посилила шпигунство проти ФРН
17:16
Обрано запобіжні заходи ще двом співучасникам побиття бандитами ветерана у Смілі
16:52
СБУ затримала зрадника, який перетворив свою квартиру у «спостережний пост» за Силами оборони у Запоріжжі
15:52
Російські загарбники вбили трьох співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]