Принципи державності розвалюються на очах: як деколи виглядають справи "по держзраді"

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Харківська область. Арештовують фермерське підприємство: 1.2 тис га землі, 20 об’єктів нерухомості і 20 одиниць техніки. Причина: Фермери співпрацювали з РФ, Директор і власник – громадяни РФ. Через 3 місяці інший слідчий суддя знімає арешт.

Причина:

1. Жодного факту співпраці з РФ

2. Директор – громадянин України, воює з перших днів, Медаль від коменданта гарнізону Харкова, колишній учасник двох воєн Ічкерії проти Росії.

Власник – колись був громадянином Росії, За місяць до вторгнення став громадянином Туреччини.

Цитата: "Прокурор заперечував інформацію про відсутність у засновників російського громадянства, але спростувати не зміг, так само і не надав доказів з приводу співпраці з представниками країни-агресора".

Справа відкрита була ще в лютому 2023-ого. Значить пили кров майже рік. Три місяці паралізоване підприємство. Ніхто із прокурорів не постраждав. Слідчому судді – пошана.

І наостанок. Слідство вела поліція. По держзраді. Здається, принципи державності розвалюються на очах.

Любителям кину посилання - reyestr.court.gov.ua/Review/115488780

PS. Це ми наткнулись в рамках моніторингу таких справ. Я вражений, але щомісяця справ "по держзраді і бізнесу" - 20 штук. Практично один день - одна справа."

Автор: Олекса Шалайський, співзасновник порталу "Наші Гроші", експерт у сферах журналістських розслідувань політичної корупції

(Джерело).


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]