Прорив ЗСУ на Курщині став можливий через несподіваність та брак інтелекту та координації у рашистів

|
Версия для печатиВерсия для печати

 У серпні, коли українські війська атакували Курську область у росії, місцеві російські підрозділи були добре озброєні, але абсолютно неготові з погляду, серед іншого, розвідки та координації діяльності.

Українці слушно дійшли висновку, що такий ворог їм не загрожуватиме, — пише американський журнал «Форбс».

6 серпня потужні українські механізовані сили прорвали російську оборону вздовж українсько-російського кордону, а потім, швидко просуваючись в обхід російських укріплень, легко зайняли 1035 квадратних кілометрів території Курської області.

За день до того, як перші українські війська прорвали кордон, російський гарнізон у Курській області мав 18 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», 98 одиниць ствольної артилерії та 71 міномет.

Така кількість зброї, правильно розгорнута проти українських військ, особливо коли українці були на відкритому повітрі, могла визначити успіх росіян. Однак артилерійські частини не були розгорнуті належним чином — в основному через поганий рівень розвідки та припущення, що українці ніколи не наважаться атакувати територію росії.

Ракетні установки, гармати та міномети не змогли обстріляти найімовірніші маршрути, якими йшли українці, не кажучи вже про те, щоб змінити ціль ударів, щоб ефективно вразити стрімкі українські війська, — читаємо на сайті видання «Форбс».

Як наголошується, росіяни виявилися безпорадними через те, що українці ефективно глушили радіозв'язок, заповнювали повітряний простір над Курською областю безпілотниками та використовували на фронті якісні мобільні американські ракетні комплекси.

Уперше у цій війні, що характеризується переважно позиційними боями в окопах, у Курській області українці отримали перевагу в мобільності — принаймні на початку дій у цьому регіоні, — зазначає «Форбс».

За майже два місяці з початку вторгнення українських військ обидві сторони перекинули підкріплення в периметр. Російська контратака зупинила просування українців, але лінія фронту стабілізувалася, і росіянам не вдалося відвоювати втрачені території, — наголошує американський журнал.

Головнокомандувач Збройних сил України, генерал Олександр Сирський наприкінці серпня заявив, що українські війська контролюють 1294 квадратних км території Курської області та близько 100 населених пунктів цієї частини росії.

У наступні тижні російський диктатор путін наказав звільнити регіон до 1 жовтня. Близько 131 тис. жителів Курської області довелося покинути свої домівки через бої, — нагадує Reuters.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]