путін зустрівся із Сі Цзіньпіном

|
Версия для печатиВерсия для печати

Диктатор росії владімір путін прибув до Будинку народних зборів у Пекіні. Біля будівлі китайського парламенту його зустрів голова КНР Сі Цзіньпін. Глави двох країн потиснули один одному руки і під звуки артилерійських залпів пройшли всередину. У Будинку народних зборів розпочалися російсько-китайські переговори у вузькому складі.

Про це повідомляє російське видання Коммерсант;

На початку зустрічі в.путін заявив, що Китай є головним партнером росії у торговельно-економічній сфері. За його словами, за час спільної роботи москві та Пекіну вдалося напрацювати «солідний багаж практичного співробітництва». Президент нагадав, що у 2023 році двосторонній товарообіг збільшився майже на чверть і сягнув $227 млрд.

«росія за підсумками минулого року вийшла на четверте місце у списку країн – торгових партнерів КНР», — сказав в.путін.

Літак в.путіна приземлився в аеропорту Пекіна пізно ввечері 15 травня за київським часом. Офіційно державний візит російського диктатора триватиме з 16 до 17 травня. Разом з ним у переговорах братимуть участь міністр оборони Андрій Білоусов, глава МЗС Сергій Лавров, секретар Ради безпеки Сергій Шойгу та Юрій Ушаков. Також запланована неформальна вечеря панів путіна та Сі за участю деяких членів делегацій з обох сторін.

Це перша закордонна подорож в.путіна з початку його нового президентського терміну. Минулого разу він відвідав Китай у жовтні 2023 року. Своє рішення обрати Китай як першу зарубіжну країну для візиту в.путін пояснив «безпрецедентно високим рівнем» співпраці двох країн.

Фото: Reuters

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]