росія зібрала «тіньовий флот» європейських танкерів для транспортування своєї нафти, — Bloomberg

|
Версия для печатиВерсия для печати

Росія все ще покладається на європейське судноплавство для транспортування своєї нафти , навіть незважаючи на те, що поставки країни перевищують цінові обмеження країн Великої сімки.

За даними Центру досліджень енергетики та чистого повітря в Гельсінкі, приблизно дві третини російської сирої нафти та нафтопродуктів транспортується на суднах, застрахованих або належних державам, які встановлюють обмеження цін, встановлені G-7 та її союзниками, що свідчить про те, що Москва все ще активно використовує європейську судноплавну галузь, пише Bloomberg.

Обмеження було розроблено, щоб утримувати достатню кількість нафти, що надходить у світ, одночасно зменшуючи доходи Кремля. Але, продовжуючи використовувати західні судна, росія зібрала так званий тіньовий флот танкерів, що працюють за межами юрисдикції країн, які запровадили санкції. Вони, як правило, перевозять нафту на коротші відстані, де той самий обсяг потужності може перемістити більше запасів, повідомили в CREA.

«Більше, ніж через використання «тіньових» танкерів, вплив ліміту цін на нафту був підірваний нездатністю урядів-учасниць повністю забезпечити дотримання ліміту цін і покарати порушників», вважає Ісаак Леві, керівник команди CREA для Європи. 

G-7 та її союзники встановили обмеження на експорт сирої нафти з росії в грудні, а нафтопродукти, такі як бензин і дизельне паливо, в лютому. російська нафта з середини липня торгується вище межі ціни в 60 доларів за барель.

Частина пропозиції країни, що продається в Азії, почала отримувати надбавку до контрольних показників, і, оскільки нафта Brent торгується близько 95 доларів, деякі російські сорти торгуються ближче до 100 доларів, ніж до 60 доларів. 

Близько трьох чвертей усіх поїздок тіньового флоту було присвячено транспортуванню російської сирої нафти, повідомляє CREA.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]