Швейцарія продовжить S-статус для українських біженців до березня 2026 року

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Уряд Швейцарії ухвалив рішення продовжити дію особливого міграційного режиму для українців та українок (т. зв. "статусу S") до 4 березня 2026 року. Усі заходи соціальної підтримки власників цього статусу також зберігаються. Станом на кінець серпня 2024 року у Швейцарії ПНП категорії S отримали близько 66 000 осіб, переважно жінок і дітей.

Уряд, Федеральна рада, ухвалив таке рішення, виходячи з того, що ситуація в Україні ще далека від стабілізації. Про це йдеться в урядовому прес-релізі, опублікованому у середу 4 вересня 2024 року, зазначає портал SWI Swissinfo .

Такий захід «додатково прояснить міграційну ситуацію для всіх зацікавлених осіб, а також для влади кантонів та громад/муніципалітетів та роботодавців». З огляду на необхідність подальших дій у сфері соціальної інтеграції українських біженців.

Особливо це стосується трудової інтеграції. Уряд вирішив також додатково розширити та поглибити вже чинні програми та заходи підтримки біженців з України.

Ці заходи спрямовані насамперед на освоєння мови даного кантону та на удосконалення умов та форматів отримання послуг освітнього характеру стосовно якнайшвидшої інтеграції таких осіб у сферу праці та зайнятості.

Уряд Швейцарії активував особливий міграційний S-статус 12 березня 2022 року після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Станом на кінець серпня 2024 року у Швейцарії ВНЖ категорії S отримали близько 66 000 осіб, переважно жінок та дітей.

Фото:  Keystone-SDA 

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]