У Польщі проживає близько 300 тис. українських громадян - чоловіків мобілізаційного віку

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Близько 300 тис. громадян України - чоловіків мобілізаційного віку проживає нині в Польщі, повідомив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

Під час дискусії в рамках ХХ зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES) у Києві очільник зовнішньополітичного відомства наголосив, що Україна і Польща перебувають у тісному діалозі, зокрема, щодо проєкту з підготовки на польській території військового підрозділу, що формуватиметься з українських добровольців (громадян України, які проживають за кордоном). Про це йдеться в повідомленні агентства інтерфакс-Україна.

"І цей проєкт, мені здається, буде дуже важливим із точки зору, зокрема, і посилення нашої обороноздатності. За нашими оцінками, за оцінками української сторони, у Польщі на сьогоднішній день проживає близько трьохсот тисяч громадян - чоловіків мобілізаційного віку. Загалом за кордоном - близько мільйона. І це теж про справедливість", - сказав Сибіга.

Він наголосив, що обов'язок захищати свою батьківщину стосується всіх громадян, незалежно від місця перебування.

23 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про призупинення надання консульських послуг чоловікам - громадянам України мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Пізніше Кулеба пояснив, що оголошене раніше рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку, які проживають за кордоном, було спрямоване на забезпечення справедливості на тлі того, що "хлопці в окопах дуже втомилися".

За інформацією МЗС, після набуття чинності законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" 18 травня 2024 року процес прийняття та розгляду заяв щодо вчинення консульських дій чоловікам мобілізаційного віку продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону.

З 18 травня українським чоловікам віком 18-60 років, які перебувають або проживають за кордоном, знов поновили подання заяв на отримання консульських послуг, однак вони мають надати військово-обліковий документ у паперовому або електронному вигляді.

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]