Слідство у справі народного депутата Андрія Клочко про незаконне збагачення на ₴11 мільйонів завершене

|
Версия для печатиВерсия для печати

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство у справі стосовно народного депутата, який підозрюється у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн, матеріали справи відкриті для ознайомлення.

Про це САП повідомляє у Фейсбуці.

“Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата, який підозрюється у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн. За дорученням прокурора детективи НАБУ відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення”, - ідеться у повідомленні.

У межах досудового розслідування, яке здійснювали детективи Національного антикорупційного бюро за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції, встановлено, що у 2020-2021 роках народний депутат набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн – 5 квартир у Києві, 3 земельні ділянки у Київській області, 2 нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla та Mersedes-Benz. Переважну частину набутого майна депутат оформив на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

Проте з’ясувалося, що ані офіційного доходу та заощаджень його та дружини за цей період, ані доходів його родичів не було достатньо для придбання цього майна. Різниця між вартістю придбаного майна та коштів народного депутата становить 11 млн грн.

Дії народного депутата кваліфіковані за ст. 368-5 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування САП та НАБУ розпочали після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави до чинного народного депутата України, підозрюваного в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн.

На початку травня чинному народному депутату оголосили підозру за фактом незаконного збагачення. За даними ЗМІ, фігурантом є народний депутат від "Слуги народу" Андрій Клочко. Викриття злочину відбулося після оприлюднення журналістських розслідувань.

Вгорі: "Слуга народу" Андрій Клочко. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]